Translate

Δούλοι των γερμανών! Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ευνοεί μόνο τη Γερμανία

Ενώ η οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα έπρεπε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των κρατών μελών, καθημερινά αποδεικνύεται ότι το ευρώ είναι αποκλειστικό υποχείριο της
γερμανικής οικονομίας εις βάρος όλης της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις 22 Μαΐου 2017 και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραδεχόταν τέσσερις περίπου μήνες μετά τον ομοσπονδιακό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα είναι πολύ φθηνό όσο αφορά την οικονομία της Γερμανίας.
Επεξηγηματικά η σημερινή τιμή του ευρώ είναι υποτιμημένη όσο αφορά την γερμανική εξαγωγική δραστηριότητα και άρα γενικά κάνει πολύ ευκολότερες τις εξαγωγές της Γερμανίας. Δηλαδή εάν η Γερμανία σήμερα είχε δικό της νόμισμα (γερμανικό μάρκο) τότε αυτό θα είχε αρκετά υψηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία για παράδειγμα με το δολάριο και άρα θα δυσκόλευε τις εξαγωγές των γερμανικών αυτοκινήτων προς την Αμερική. Όμως με το σημερινό τεχνητά χαμηλότερο συναλλαγματικά ευρώ το εμπορικό ισοζύγιο (Balance of Trade) Αμερικής-Γερμανίας μόνο για αγαθά έφτασε το 2016 στο δυσθεώρητο ύψος των περίπου -64,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή ένα τεράστιο όφελος για την Γερμανική οικονομία.
Βέβαια το γεγονός της ευκολότερης εξαγωγικής δραστηριότητας για μια άκρως βιομηχανική χώρα όπως η Γερμανία σημαίνει και μεγαλύτερη οικονομική άνθηση, καθώς επίσης και εξαιρετικά θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Current Account Balance).
Δηλαδή η Γερμανία σήμερα πραγματοποιεί πολύ περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές και αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην μεγάλη διαφορά του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας. Αναλυτικά η Γερμανία σημειώνει ως τον προηγούμενο Μάρτιο ένα θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ύψους περίπου 25,38 δισ. ευρώ ενώ η Γαλλία είχε αρνητικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στα περίπου -3,03 δισ. ευρώ.
Η Γερμανία στην ουσία ληστεύει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτό το οικονομικό τέχνασμα του τόσο υποτιμημένου ευρώ όσο ακριβώς να εξυπηρετεί την δική της οικονομική πολιτική. Βέβαια η συνήθης δικαιολογία της Γερμανίας της Μέρκελ και του Σόιμπλε που ελέγχουν πλήρως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ότι η "ανεξάρτητη" οικονομική πολιτική της ΕΚΤ έχει εξασθενήσει το ευρώ και έχει καταστήσει τα γερμανικά αγαθά φθηνότερα. Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ τυχερό γεγονός και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο η ΕΚΤ να μην ακολουθεί μια οικονομική πολιτική που να ευνοούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα και όχι την Γερμανία.
Συμπερασματικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να βελτιώσει την οικονομία της όσο στην διακυβέρνηση θα εναλλάσσονται οι αριστερο-νεοφιλελεύθεροι του Τσίπρα και του Μητσοτάκη όπου ακολουθούν πειθήνια όλες τις εντολές της συμμορίας της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Μόνο με μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου - Χρυσή Αυγή θα μπορέσει η Πατρίδα μας να αναπτύξει μια σωστή οικονομική πολιτική που να οδηγεί στην πραγματική ανάπτυξη.    ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com