Translate

Ο Τσίπρας και ο ... Άδωνις!


Αφού άφησε τον Μητσοτάκη να πιστέψει ότι θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός, επειδή κάθε μέρα ονειρεύεται εκλογές και οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μια μεγάλη διαφορά, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται από τώρα για το μεγάλο χτύπημα, που θα διαλύσει τη Ν.Δ.

 
                                                                 Γράφει ο Β. Παπαδόπουλος
και θα του δώσει μια ακόμα 4ετία, εφόσον οι ξένοι παράγοντες επιθυμούν να τον έχουν εντολοδόχο που τους κάνει τη δουλειά κατά τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να κουνιέται καμιά κυρία… Και φαίνεται πως οι ξένοι είναι ικανοποιημένοι μαζί του γιατί είναι ικανός να ικανοποιεί τις επιθυμίες τους, και διότι, παρά τις μεμψιμοιρίες που κατά καιρούς εκδηλώνονται, να μπορεί να συγκρατεί και να χειραγωγεί με τον πολιτικό του λόγο την κοινωνία και το λαό… 

Χειροπιαστό παράδειγμα είναι το θαυμαστό πλεόνασμα των 3,9 δις το 2016 που έκανε τον Τόμσεν να λαλήσει και τον Σόιμπλε να στριφογυρίζει στην πολυθρόνα του, βγάζοντας καπνούς από τη μύτη του… Οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν με ποιους έμπλεξαν… Εδώ οι Έλληνες τα βρήκαν 400 χρόνια με τους Τούρκους και θα σκιάζονταν τον ναζιστή και τον αμερικανάκια… Χαχαχαχα… Βεβαίως μπορεί τυπικά και στα χαρτιά να είναι ακριβώς έτσι, αλλά το περίσσευμα αυτό προέρχεται από καθυστερήσεις εσωτερικών πληρωμών, από αφαίμαξη των επιχειρήσεων, από ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, από μη εξόφληση υποχρεώσεων, από καθυστέρηση παροχής των εφάπαξ, από μείωση δαπανών που αφορούν το κοινωνικό κράτος, αλλά δεν έχει καμιά σημασία για τους ξένους. Οι τοκογλύφοι εταίροι νοιάζονται μόνον για τα λεφτά τους.

Γιαυτό έκαναν κωλοτούμπες μόλις ο Τσίπρας τους έχωσε στη μούρη το πλεόνασμα των 3,9 δις. Σκασίλα τους αν δεν έχουμε γάζες και φάρμακα… Να η νίκη του Τσίπρα. Με την περηφάνια του λαού μας που υποφέρει και βασανίζεται, με την ανέχεια και την φτώχεια, με τις στερήσεις και την γκρίνια, ο Τσίπρας περπατά αγέρωχος και πιστός στο όραμά του, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και μετά να εφαρμόσει τα κοινωνικά του μέτρα, σύμφωνα με την αριστερή του πολιτική. Θα προλάβει; Θα τον αφήσουν; Μάλλον ναι.... Γιατί; Γιατί οι ξένοι βλέπουν πως με τον Τσίπρα ο λαός συμπαρίσταται. Δεν αντιδρά. Υπάρχει εσωτερική γαλήνη. Φτωχοποιείται και ταυτόχρονα πιστεύει ότι έτσι γίνονται όλοι ίσοι!!!

Υπομένει τα πάντα γιατί οι αριστεροί είναι εγωιστές αφού ό,τι κάνει η Αριστερά είναι τίμιο, σωστό και μοναδικό. Και αυτό το περνούν στην κοινωνία! Και αυτάρεσκα το επιβραβεύει και ο Καμμένος με τη δεξιά του που παίζει άριστα το παιχνίδι του με τις θεούσες και τον Αρχιεπίσκοπο, δίνοντας άλλοθι στον Τσίπρα … Και ο λαός κάθεται στην ουρά μπροστά στις τράπεζες με τα capital controls, λες κι ανάβει κερί στην Παναγία… Πώς οι ξένοι να χαλάσουν την μανέστρα όταν όλα είναι μια χαρά γι’ αυτούς; Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος.

Η Ν.Δ. πάει από το κακό στο χειρότερο… Παρά τον κομπασμό και το αγέρωχο ύφος του Κυριάκου, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και απ’ ό,τι πληροφορούμαι νέες δημοσκοπήσεις τον κατεβάζουν στα όρια του στατιστικού λάθους. Δυστυχώς όμως ο ίδιος πιστεύει πως έχοντας δίπλα του τους κνιτοπασόκους συμβούλους, θα τον προτιμήσουν οι αριστεροί ψηφοφόροι… αφού η Ντόρα ανέκαθεν ήταν μάλλον περισσότερο αριστερή και κεντρώα παρά νεοδημοκράτισσα… Ζώντας αυτή την αυταπάτη, όπως ο Τσίπρας που νόμιζε κάποτε πως μόλις η Ελλάδα αποκτήσει αριστερό πρωθυπουργό οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι θα ξεβρακωθούν, ο Κυριάκος ζει τον μύθο του μέλλοντος πρωθυπουργού, μόνον που το χαλί που πατάει το τραβάει έντεχνα ο Άδωνις… Όταν καταλάβει πως βρίσκεται στον αέρα, τότε θα είναι πολύ αργά για την αγία οικογένεια….

Η Ν.Δ. περνά πλέον στην εσωστρέφεια αφού στερείται ιδεολογικού προσανατολισμού, δεν έχει όραμα και τα στελέχη της είναι μοιρασμένα σε φατρίες ή συνιστώσες, χειρότερα απ’ ό,τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν χρειάζεται να το αποδείξει κανείς αφού φαίνεται στην έλλειψη πολιτικού λόγου, στην διάλυση του κομματικού της ιστού και στην ηγεμονία μικρών και μεγάλων ηγετίσκων μέσα στις τάξεις της… Με λίγα λόγια κομφούζιο… Κι αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εν υπνώσει, γιατί είναι περίοδος της μάσας, η Ν.Δ. στερείται της συνεκτικής ουσίας της εξουσίας και δείχνει σκορποχώρι… Όμως ο πανέξυπνος και μεθοδικός Τσίπρας βγάζει κάθε τόσο από την ντουλάπα σκελετούς με σκάνδαλα για κάθε μεγάλο της Ν.Δ. που νόμισε ότι γλύτωσε και σύντομα σε κάθε περίπτωση θα κάθεται και ένας στο σκαμνί… ΄Ε, ρε γλέντια…. 

Να γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης προβάλλει πλέον ως μελλοντικός ηγέτης της παράταξης που χτίζει έντεχνα το προφίλ και τον μηχανισμό του, που ακόμα κι αν δεν γίνει αρχηγός της Ν.Δ. θα προχωρήσει στην ίδρυση δικού του κόμματος . Έχει φυσικό του σύμμαχο το χρόνο….Γιατί αν ο Τσίπρας κάνει δυό τετραετίες, τότε ο Άδωνις έχει την άνεση μέσα στα χρόνια αυτά να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της παράταξης. Όλοι οι άλλοι, όσο δυνατοί και ικανοί φαίνονται, δεν έχουν ενθουσιασμό, δεν έχουν άκρατες φιλοδοξίες, δεν έχουν όρεξη για δουλειά, είναι κουρασμένοι. Ακόμα κι αν μισοβασιλεύσουν, θα αποσυρθούν γρήγορα. Δεν τους παίρνει. Και κυρίως δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Ο Άδωνις, έχει τρέλα. Έχει φιλοδοξίες. Είναι ασυγκράτητος . Είναι ικανός και γνωρίζει άριστα το παιχνίδι. Και κυρίως έχει πίσω του μια έξυπνη και δυναμική γυναίκα… Το μέλλον του ανήκει…

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com