Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στο Αιγαίο

Χωρίς προηγούμενο οι τουρκικές προκλήσεις

Πρωτοφανείς είναι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο τόσο από ένταση όσο και από ποσότητα, καθώς καθημερινά οι Τούρκοι έχουν στην ατζέντα τους και από μία πρόκληση. 
Την Τρίτη η γείτονα εγκλώβισε το Καστελόριζο, πραγματοποιώντσε άσκηση έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή από κοινούτου Τουρκικού Ναυτικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής.
Είχε προηγηθεί έκδοση παράνομης NAVTEΧ που δέσμευε και μεγάλο τμήμα των εθνικών χωρικών υδάτων και μάλιστα στην περιοχή όπου ενώνονται οι ΑΟΖ των χωρών Ελλάδας και Κύπρου. Χθες το βράδυ, έγινε γνωστό πως η Τουρκία ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση αστυνόμευσης στο κεντρικό Αιγαίο, πραγματοποιώντας νηοψίες σε εμπορικά και αλιευτικά σκάφη!
Συγκεκριμένα με τη NAVTEX υπ αριθμόν 474/17, η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση από 15-19 Μαΐου της  επιχείρησης με κωδικό όνομα DENIZ KURDU 2017 και αντικειμενικό σκοπό για «Ναυτική Συνεργασία και Κατεύθυνση Εμπορικών Πλοίων» (Naval Cooperation and Guidance For Shipping- NCAGS) σε όλο το μήκος και πλάτος των διεθνών υδάτων του Αιγαίου, βορείως του 37ο Παραλλήλου, βόρεια δηλαδή της Αμοργού και μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής!

Με τη NAVTEX αυτή καλούνται οι «αρχές ναυσιπλοΐας και τα εμπορικά, αλιευτικά σκάφη, μεγαλύτερα των 300 GRT, να συνεργασθούν με το Τουρκικό Ναυτικό Κέντρο (TNSC) που είναι εγκατεστημένο στη Σμύρνη, χωρίς καθυστέρηση».
Το θέμα της τουρκικής συμπεριφοράς θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που θα λάβει χώρα στις 12.00, με κύριο θέμα τα ενεργειακά, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις. Λόγω της συγκεκριμένης ατζέντας. Θα συμμετάσχει ως εισηγητής ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Για την εν λόγω συνεδρίαση διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι "η διεθνής ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας εξελίσσεται σε άσκηση υψηλής τεχνικής, σε άμεση σχέση και συνάρτηση με την εξωτερική της πολιτική". Όσον αφορά την εντατικοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου, η πρωτοβουλία «έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πρωτοβουλίες οι οποίες αναδεικνύουν αφενός τη στρατηγική θέση της χώρας και αφετέρου την ταύτιση των ελληνικών προτεραιοτήτων εξωτερικής πολιτικής για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή με τις αντίστοιχες προτεραιότητες όλων των σοβαρών παικτών που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή»

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

ΣΕΙΣΜΟΣ: 1237 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΛΩΣΑΝ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΓΕΙΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

1237 πούλμαν αναχωρούν  προορισμό της Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, Εξήντα λεωφορεία  έχει ναυλώσει μόνο η Ι.Μ. Κίτρους, ενώ από Κρήτη αναχωρούν δύο ναυλωμένα

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο