Translate

Μόσχα: Δεν προχωράμε στον πυρηνικό αφοπλισμό

Τι διαμηνύουν υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι.Την ιδιαίτερα ασταθή κατάσταση παγκόσμια σε πολλούς νευραλγικούς τομείς, επικαλείται η Μόσχα προκειμένου να μην πάρει μέρος στα προγράμματα πυρηνικού αφοπλισμού, ιδιαίτερα από την στιγμή που οι υπόλοιπες Μεγάλες Δυνάμεις δεν εγγυώνται ειρήνη.

Το ρωσικό μήνυμα απέστειλε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Ουλιάνοφ σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
"Υπάρχουν διεθνή ζητήματα που παρεμποδίζουν τον πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό, όπως η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραυλικών αμυντικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η απουσία αποτρεπτικών μέτρων της εξάπλωσης όπλων στο διάστημα, η αποτυχία της ολοκληρωμένης πυρηνικο-απαγόρευσης των δοκιμών σε έναρξη ισχύος και ανισορροπία στον τομέα των συμβατικών όπλων.
Κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν επιλύεται και βεβαίως αναπόφευκτα θα λάβουμε υπόψη αυτές τις περιστάσεις όταν εξετάζουμε το ζήτημα εάν και πότε μπορούμε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα στον πυρηνικό αφοπλισμό".
Ο ίδιος ουσιαστικά παραδέχθηκε το παγκόσμιο γεωπολιτικό χάος, με την υφήλιο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια να έχει βρεθεί προ ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Τόνισε μάλιστα ότι οι συζητήσεις σήμερα για πυρηνικό αφοπλισμό θυμίζουν αρκετά τις μέρες του ψυχρού πολέμου, ωστόσο καλεί και άλλες πυρηνικο-κρατούμενες χώρες , όπως η Γαλλία, να αναλάβουν και αυτές τα μέτρα τους, καταστρέφοντας μεγάλο αριθμό των πυρηνικών τους.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει αποχωρήσει από τις όποιες διεθνείς συνθήκες που την υποχρέωναν να δηλώνει τα οπλικά της συστήματα, έχοντας αποκτήσει άγνωστο αριθμό νέων εξελιγμένων πυρηνικών βομβών αλλά και συμβατικών όπλων. 
EL.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com