Translate

Τι ετοιμάζουν για τον πόλεμο των πόλεων


Ανακοινώθηκε στην Κύπρο

Οι μοντέρνοι αισθητήρες μπορούν να δουν πιο μακριά από τους ανθρώπους. Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα μπορούν αν πυροβολήσουν γρηγορότερα από όσο χρειάζονται τα νεύρα και τους μύες για να
τραβήξουν την σκανδάλη.
Ακόμα οι άνθρωποι είναι καλύτεροι από τα ρομπότ σε σχέση με το τι πρέπει να πυροβολήσουν, ωστόσο νέα έρευνα, στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημαία, αναφέρει πως ο Στρατός θα ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το DCS Corp και το Army Research Lab «τάισαν» σετ δεδομένων σε ένα νευρικό δίκτυο, μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έμαθε να ξεχωρίζει πότε ένας άνθρωπος αποφασίζει να στοχεύσει με όπλο. Μάλιστα αυτό το παρουσίασαν σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα τον Μάρτιο στην Κύπρο, στην ετήσια συνεδρίαση «Intelligent User Interface».
Τα ρομπότ μαθαίνουν να αναγνωρίζουν στόχους και σε λίγο καιρό θα μπορούν να συμμετέχουν σε μάχες εντός και εκτός πόλεων, καθώς θα έχουν αντιγράψει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό αναφέρουν οι ερευνητές, τονίζοντας τον όρο «βαθυστόχαστη μάθηση» για τα ρομπότ.
Άραγε που θα χρησιμοποιηθούν; Μόνο σε πόλεμο; Ή και κατά των πολιτών, οι οποίοι θα αντιδρούν στα όποια αντιλαϊκά μέτρα;
Η κυριαρχία των ανθρώπων τελειώνει μια και καλή, όπως έχει εδώ και χρόνια προειδοποιήσει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος σε βιβλία και εκπομπές του.
 Ρομπότ χωρίς αισθήματα και φυσικά ίχνος «ανθρωπιάς» θα διοικούν, θα αστυνομεύουν και θα τιμωρούν τους «τρομοκράτες» εκ μέρους της παγκόσμιας εξουσίας.
EL.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com