Translate

Προσομοίωση παγκόσμιου πλήγματος με διασύνδεση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε Γερμανία-ΗΠΑ-Βρετανία – Τεράστιες ποσότητες οπλισμού μεταφέρονται σε γερμανικό έδαφος – Ανοιξαν οι αποθήκες όπλων μέχρι και στη Νορβηγία


Eντατικές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ σε γερμανικό έδαφος με την έκτακτη ανάπτυξη δυνάμεων ετοιμότητας από τις ΗΠΑ στο Grafenwöhr και την αποστολή 600 Αμερικανών στρατιωτών από το Fort Carson, Colorado, ενώ άνοιξαν και οι αποθήκες οπλισμού στη
Βορβηγία. Στην προσομοίωση παγκόσμιου πλήγματος η βάση Grafenwoehr στην Γερμανία συνδέθηκε ψηφιακά μέσω προσομοιώσεων με το Fort Bragg στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, την αεροπορική Βάση Ramstein στην  Γερμανία και την περιοχή Otterburn στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σχεδόν 1.400 στρατιώτες του ΝΑΤΟ από από εννέα χώρες μέλη του Βορειοατλαντικού οργανισμού (ΝΑΤΟ) θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένες ασκήσεις πυροβολικού για τον συντονισμό τους σε γερμανικό έδαφος και συγκεκριμένα στην περιοχή Grafenwoehr , ανακοίνωσε επίσημα ο στρατός των ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου.
          
Οι ασκήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 26 Φεβρουαρίου με στρατιωτικές  μονάδες από την Τσεχία , την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Λιθουανία, την Ρουμανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.Οι Τούρκοι συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της συμμαχίας τόσο στην κεντρική Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα, ενώ ετοιμάζονται να αποστείλουν σύμφωνα με πληροφορίες και μονάδα στην Βαλτική.
«Η άσκηση με την επωνυμία «Dynamic Front ΙΙ» εστιάζει στον εντοπισμό και τον  περιορισμό των «εχθρικών» μονάδων πυροβολικού προωθώντας παράλληλα την διαλειτουργικότητα μέσω του προγράμματος που βασίζεται σε αμερικανικό λογισμικό στα συστήματα πυροβολικού», δήλωσε Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός  .
Ενώ η άσκηση «Dynamic Front» θα  λαμβάνει χώρα ζωντανά στο Grafenwoehr στην Γερμανία, οι νατοϊκές μονάδες θα συνδέονται ψηφιακά μέσω προσομοιώσεων με το Fort Bragg στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, την αεροπορική Βάση Ramstein στην  Γερμανία και με την περιοχή Otterburn στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρόκειται σύμφωνα με Ρώσους για σαφέστατο  σχέδιο «εξευρωπαϊσμού» του Καλίνινγκραντ, στο οποίο εδρεύουν ισχυρές ρωσικές δυνάμεις με πανίσχυρα συστήματα πυροβολικού και πυραύλων .Υπενθυμίζεται  ότι ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ Μακφόλ έκανε μια αμφιλεγόμενη δήλωση στην οποία  σχολιάζοντας την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, κάλεσε την Γερμανία να προσαρτήσει και αυτή με την σειρά της  το Καλίνινγκραντ.
«Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;» είχε γράψει ο  Μακφόλ  στο Twitter .
Η δήλωση του πρώην Αμερικανού πρέσβη σε ένα τέτοιο θέμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Στις ΗΠΑ υπάρχει παράδοση κατά την οποία,  πρώην  διπλωμάτες και άλλοι  κυβερνητικοί  αξιωματούχοι , προβαίνουν σε δήθεν αποκαλύψεις , από τις οποίες η  Ουάσιγκτον δεν αποστασιοποιείται ποτέ και σε καμία περίπτωση  .
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία αποτελεί το ευρωπαϊκό φυλάκιο της Ρωσίας, είναι στην ουσία  ένα «κόκαλο στο λαιμό» του ΝΑΤΟ.
Εκτός  ότι υπάρχει μια ισχυρή ναυτική βάση, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Βαλτικής Θάλασσας, η παρουσία των πυραύλων  τύπου Iskander-M με 500 χλμ βεληνεκές,  απειλεί ένα μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης  και της Γερμανίας.
Με αυτή την έννοια, η περιοχή του Καλίνινγκραντ μπορεί πράγματι να συγκριθεί με την Κριμαία, ως μια προηγμένη στρατιωτική βάση, παρέχοντας ασφάλεια στην Ρωσία στην καρδιά της Ευρώπης .
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της θα  πληρώσουν πολύ  ακριβά οποιαδήποτε προσπάθεια «εξώσεως» της Ρωσίας  από τον θύλακα αυτό . Στο  πλαίσιο αυτών των φιλοδοξιών υπάρχει  ανάγκη να εξετασθούν  όλες οι  δραστηριότητες του ΝΑΤΟ γύρω από την περιοχή  του Καλίνινγκραντ», αναφέρει ανώνυμη ρωσική στρατιωτική πηγή.
Η ρωσική περιοχή είναι γεμάτη με οπλικά συστήματα .Στο παρελθόν ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στην περιοχή αυτή ήταν οι μεγαλύτερες από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Ωστόσο, μια ενδεχόμενη  εξωτερική στρατιωτική πίεση της Δύσης θα  συνδυαστεί με την παρουσία μιας  ανατρεπτικής «πέμπτης φάλαγγας» στην ίδια την περιοχή.
Η αναφορά στρατιωτικών ασκήσεων σε  συνδυασμό με την μετακίνηση νατοϊκών δυνάμεων  στην Βαλτική,  Γερμανία και Πολωνία στοχοποιούν σαφέστατα το Καλίνινγκραντ με την κατοχή του οποίου οι Ρώσοι απειλούν την καρδιά του συστήματος εντολών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.Noρβηγία

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com