Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΥΣΤΗΡΙΑ - το πιο παράξενο μουσείο του κόσμου

Συρρικνωμένα κεφάλια, κρανία και άλλα αλλόκοτα σε ένα χώρο αφιερωμένο στους νεκρούς και όχι μόνο...
Η συλλογή του Viktor Wynd Museum of Curiosities, Fine Art & Natural History στο Λονδίνο μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται σαν το έργο ενός

ανισόρροπου ανθρώπου, του Viktor Wynd συγκεκριμένα.
Ο σκελετός ενός δικέφαλου γατιού

Πρόκειται για ένα μουσείο -και μπαρ- που στεγάζεται σε ένα πρώην τηλεφωνικό κέντρο στη Mare Street στο Hackney του Λονδίνου. Λειτουργεί από τον Viktor Wynd, είναι τμήμα της Last Tuesday Society -μια οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που ιδρύθηκε από τον William James στο Χάρβαρντ, την διευθύνει ο ίδιος ο Wynd και διοργανώνει λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις- και χρηματοδοτήθηκε στο Kickstarter.

Ένα ανθρώπινο συρρικνωμένο κεφάλι του 19ου αιώνα

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει παράξενα αντικείμενα όπως τούφες μαλλιών, δικέφαλα αρνιά και γοργόνες Φίτζι, συλλογή έργων τέχνης κ.ά..

Μια μεγάλη τούφα τριχών και τρεις μικρές πέτρες κύστης, που όλα βρεθήκαν στο στομάχι μιας αγελάδας

Η συλλογή φυσικής ιστορίας του μουσείου περιλαμβάνει οστά πουλιών ντόντο (Raphus cucullatus) -ένα ενδημικό πουλί που ζούσε στον Ινδικό ωκεανό και ειδικότερα στο νησί του Μαυρίκιου, συγγενικό είδος με τα περιστέρια και εξαλείφθηκε εξαιτίας της παρουσίας ανθρώπων στον Μαυρίκιο-, φτερά εξαφανισμένων πουλιών, καθώς και τον σκελετό ενός γιγαντιαίου μυρμηγκοφάγου.

Ένα τμήμα της συλλογής του μουσείου με κρανία γατών

Το μουσείο διαθέτει επίσης μια ενότητα αφιερωμένη στους Δανδήδες (άνδρες με επιτηδευμένη κομψότητα στην ενδυμασία και στον τρόπο συμπεριφοράς), καρφιά από τη σταύρωση του Sebastian Horsley (καλλιτέχνης του Λονδίνου που τα γραπτά του περιστρέφονταν συχνά γύρω από τη δυσλειτουργική οικογένειά του, τον εθισμού του στα ναρκωτικά, το sex και την εξάρτηση στις πόρνες. Τον Αύγουστο του 2000 ταξίδεψε στις Φιλιππίνες για να δοκιμάσει μια σταύρωση, προκειμένου να προετοιμαστεί για μια σειρά από πίνακες σχετικούς με το θέμα), καθώς και σχέδια και αρχειακό υλικό σχετικό με τον Stephen Tennant (Βρετανός, μέλος της υψηλής κοινωνίας, γνωστός για τον παρακμιακό τρόπο ζωής του. Αποκαλέστηκε "ο λαμπρότερος" των "Bright Young People"), μια συλλογή από ανθρώπινα υπολείμματα συμπεριλαμβανομένων συρρικνωμένων κεφαλιών, διάφορα κρανία, νεκρά μωρά σε φιάλες, διάφορα έργα τέχνης από φυλές του Κονγκό και της Νέας Γουινέας, απολιθώματα, περιττώματα διάσημων, καθώς και επιστημονικά και ιατρικά εργαλεία. Τέλος οι φανατικοί των Rolling Stones θα βρουν στο μουσείο ερωτικά βοηθήματα και προφυλακτικά που χρησιμοποίησαν τα μέλη του συγκροτήματος.

Ένας σκελετός τίγρης, μια γοργόνα Φίτζι στην οροφή και ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι

Τα περιεχόμενα του μουσείου είναι ασφαλισμένα για 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας. Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, αλλά περιστασιακά εκμισθώνονται για ιδιωτικές εκδηλώσεις.


Κρανία ζώων μαζί με ιαπωνικά ερωτικά ειδώλια


Τρία συρρικνωμένα κεφάλια


Ο Viktor Wynd

από: all that is interesting

ΠΗΓΗ

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.