Translate

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ρωσία; Τι δήλωσε ο Πούτιν

Ανησυχία σε Ουάσιγκτον και Ευρώπη -Μία σχετικά απότομη ανακοίνωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν, έχοντας μαζί του τον αρχηγό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων...

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αντικατάστασης του βαλλιστικού οπλοστασίου της χώρας και ειδικότερα στην ταχεία αλλαγή των στρατηγικών βαλλιστικών πυραύλεων (SMF: Strategic Missile Forces). Οι παλαιοί πύραυλοι θα αντικατασταθούν με τους σύγχρονους RS-24 Yars που εισήχθησαν σε υπηρεσία τον Ιούλιο του 2010, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο  Πούτιν, προσθέτοντας ότι το ποσοστό νέων πυραύλων στο οπλοστάσιο θα ανέρχεται σε 72% μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ το ποσοστό συνολικά του ανανεωμένου οπλισμού στο ρωσικό οπλοστάσιο θα φθάσει το 68%.
Τεχνικά, οι RS-24 Yars  έχουν βεληνεκές περί τα 11.000 χιλιόμετρα, και πρόκειται για αναβαθμισμένη έκδοση των βαλλιστικών διηπειρωτικών (ICBM) Topol-M, οι οποίοι μπορούν αν εκτοξευθούν τόσο από κινητό χερσαίο εκτοξευτή όσο και από σιλό, ενώ διαθέτουν εντός της κεφαλής του πυραύλου, πολυάριθμες επιμέρους πυρηνικές κεφαλές οι οποίες μπορούν να κατευθυνθούν ανεξάρτητα προς τον δικό τους στόχο.Η σημερινή ανακοίνωση έχει προκαλέσει ήδη προβληματισμό σε ΗΠΑ και δυτική Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, ο πυραυλικός κλάδος του ρωσικού στρατού είχε -κατά τα φαινόμενα-μείνει πίσω στις εξελίξεις, και οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας είχαν επαναπαυτεί. 
Η ανακοίνωση Πούτιν είναι σίγουρο ότι θα τους κάνει να "ξυπνήσουν" λίγο. Τέλος να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι ο Ρώσος πρόεδρος είχε προαναγγείλει τον εκσυγχρονισμό του πολεμικού ναυτικού της χώρας, μιλώντας για μεγάλη προσπάθεια καθέλκυσης πλοίων που θα φανούν χρήσιμα σε πόλεμο ανοιχτής θάλασσας, όπως μεγάλου βεληνεκούς υποβρύχια και αεροπλανοφόρα.

EL.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com