Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ν.Τραμπ ως νέος Τσώρτσιλ πρόσφερε στον Ερντογάν «μερίδιο» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο για να τον αποσπάσει από την «αγκαλιά» του Β.Πούτιν! Τι σχέση έχει τούτο με το 4ο ΜΝΗΜΌΝΙΟ;


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ως άλλος «Τσώρτσιλ» (πρόσφερε τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία για να βγει στο πόλεμο υπέρ των συμμάχων το 1943) φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες σε σχέδιο Β, να
προσέφερε «ακριβά δώρα» στον Σουλτάνο Ερντογάν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο για να τον αποσπάσει από την «αγκαλιά» του Ρώσου προέδρου, να σταματήσει τον Turk Stream, «κατευνάζοντας» παράλληλα τους πολλούς και ισχυρούς επικριτές του σο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Εστιάζοντας στην ιστορία,  η περιοχή αυτή ειδικά των Δωδεκανήσων αποτελεί σημείο για το οποίο  πάντα έριζαν  πολλοί και διάφοροι κατά καιρούς, όπως  Ιταλοί,  Τούρκοι , Βρετανοί κτλπ.
Σύμφωνα με έγκυρους Έλληνες γεωπολιτικούς αναλυτές , οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σε ΗΠΑ και Βρυξέλλες , το σκηνικό που στήνεται γύρω από την Ελλάδα με το 4ο μνημόνιο και την αναβαθμισμένη τουρκική απειλή σε Αιγαίο και Κύπρο είναι ζοφερό και άκρως επικίνδυνο.
Ακόμα πιο επικίνδυνο έγινε αυτό το σκηνικό μετά την επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, και τις δηλώσεις του περί «θιγμένης και ριγμένης» γεωπολιτικά Τουρκίας λόγω των σχεδίων των ΗΠΑ στην Συρία …. αφήνοντας την «αίσθηση» ότι πρέπει να δικαιωθεί για όλα αυτά.
Τελικά εχθές πολλοί ανέμεναν «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν πράγμα το οποίο επουδενί δεν υπήρξε. Πιο πολύ «ξύλο» έφαγε η Μέρκελ σαφώς,  παρά ο Τούρκος πρόεδρος.
Οι Τούρκοι δίνοντάς μια καλά στημένη παράσταση κέρδισαν πολλά περισσότερα από όσα φαντάζονταν και οι ίδιοι , διότι πολύ απλά οι ΗΠΑ δεν δύνανται να τους αγνοήσουν .
Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες ευρίσκεται ως άτυπος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου ο γνωστός για την ζοφερή στάση του στο κυπριακό Χ.Κίσσιγκερ, ο οποίος «κατευθύνει» πολλά από αυτά που λαμβάνουν χώρα σε «σκοτεινά δωμάτια» και αφορούν σαφώς την χώρα μας .
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ερντογάν θα λάβει στο Αιγαίο το «κεκανονισμένο μερίδιο» το οποίο  είχαν υποσχεθεί οι ΗΠΑ και στους προηγούμενους από αυτόν Τούρκους προέδρους και πρωθυπουργούς.
Τώρα το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό, αυτό μπορούμε να το  αφήσουμε στα τόσα σχέδια κρίσεων που υπάρχουν καλά φυλαγμένα σε πολλά συρτάρια «σκοτεινών γραφείων» , τα οποία ότι και λένε κάποιοι  «ζουν και βασιλεύουν » .
Το  σενάριο το οποίο θα ζήσουμε την επόμενη περίοδο στην χώρα μας αφορά αποκλειστικά  την κήρυξη ΑΟΖ και τις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.
Περιέργως η Τουρκία εντελώς ξαφνικά, δεν αναγνωρίζει τα 10 μίλια, εκδίδει ΝΟΤΑΜ στην μέση του Αιγαίου , πραγματοποιεί επίδειξη ισχύος και γενικώς απειλεί με ένα τρόπο σαν να ξέρει από πριν «ότι έχει να λαβαίνει στην περιοχή».
Ακόμα και η ναυτική άσκηση που διενεργείται αυτήν την περίοδο στο Αιγαίο έχει σενάριο ναυτικό αποκλεισμό νήσου και πολλά άλλα σενάρια που στοχοποιούν «Ελλάδα» και μόνο. Τυχαίο; ….σε καμία περίπτωση .
Το ΔΝΤ , σύμφωνα με πληροφορίες,  θα απαιτήσει από την Ελλάδα να ρευστοποιηθούν οι τίτλοι των δημοσίων ελληνικών εταιριών υδρογονανθράκων, για την κυοφορούμενη μείωση του χρέους (γι αυτό το έπιασε η αγάπη να ξεχρεώσει μερικώς η Ελλάδα) , με το πρόβλημα όμως ότι η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ακόμη αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο Πέλαγος.
Η ελίτ στην Ουάσιγκτον έχει «αποφασίσει» ότι η Ελλάδα θα λάβει το 20% των εσόδων, η Τουρκία το υπόλοιπο 20% και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εταιρεία κολοσσός Noble Energy Company από το Χιούστον του Τέξας, θα λάβει την μερίδα του λέοντος του, δηλαδή το 60 % τω ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Η Τουρκία παλαιότερα έχει απειλήσει ότι θα αποτελέσει πράξη πολέμου εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Τώρα όμως λένε οι Αμερικανοί, υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται στην περιοχή του Αιγαίου .
Η »διασφάλιση» μιας ήρεμης κατάστασης «κλειδώνει» τα αμερικανικά συμφέροντα και παράλληλα αποτρέπει την » εμπλοκή » των Ρώσων στην περιοχή της Α.Μεσογείου.
Την ίδια στιγμή που λαμβάνουν αυτά χώρα οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream , με πρώτο θύμα των ΗΠΑ για πρώτη φάση, την ΠΓΔΜ, και έπεται και συνέχεια.Σύμφωνα με τον Marwan Bishara, ανώτερο πολιτικό αναλυτή του Al Jazeera,
«Μέχρι στιγμής, ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έχει πραγματικά σαφή εξωτερική πολιτική στη Μέση Ανατολή, οπότε ο Ερντογάν επιθυμεί σαφήνεια, δέσμευση και συνεργασία ( ενέργεια) .
Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις, αλλά υπάρχει επίσης η πιθανότητα οι δύο ομοϊδεάτες να συνεργαστούν πολύ στενά.
Και οι δύο μπορούν να επωφεληθούν ο ένας από τον άλλο. Ο Ερντογάν θα ήθελε να καταφέρει τον Τράμπ και τον Πούτιν να συνεργαστούν με την Τουρκία και έτσι να εξαλείψουν το Ιράν από την «παρέα», αλλά αυτό είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο».
Εντωμεταξύ οι πραγματικές συνομιλίες ΗΠΑ και Τουρκίας διεξήχθησαν από τον Τούρκο ΑΓΕΕΔ στρατηγό Hulusi Akar και τον επικεφαλή της ΜΙΤ Hakan Fidan, με τις αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες και ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ.Εκεί αποφασίσθηκε το πλάνο το επόμενο διάστημα και σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο όσο αφορά εμάς, και εκεί δόθηκαν σαφείς «οδηγίες προς ναυτιλλομένους» στους Τούρκους αξιωματούχους για το τι πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής .
Τα υπόλοιπα για τους Κούρδους και τον Γκιουλέν είναι για εσωτερική κατανάλωση, διότι οι Τούρκοι δεν έχουν λόγο για το τι θα πράξουν οι ΗΠΑ στην Συρία, που και πάλι δεν θα τους απειλήσει ….προς το παρόν όμως.
Για αυτό τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι όπως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον , το  καλοκαίρι που έρχεται στην γειτονιά μας θα είναι «καυτό» και θα φέρει εξελίξεις από Τουρκία μεριά , και για αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές για να τα αντιμετωπίσουμε.
πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

Άλλοι Κόσμοι Πέρα από το Χάρτη; - MORE Land Beyond the Map? (GRsubs) vid

Το συγκεκριμένο βίντεο μετά από 5 μήνες και 2.567 προβολές
το έριξαν. 
think Outside the glObe
(https://www.youtube.com/watch?v=5v57s...)
Το ξανα ανεβάζω λοιπόν, μιας και κρίνω ότι είναι από τα πιο σημαντικά του καναλιού! Άλλα 2 που έπεσαν, απλώς δεν θα ασχοληθώ.

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο