Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολυνομοσχέδιο: Οκτώ ΔΕΚΟ μεταβιβάζονται στο υπερ-ταμείο ξεπουλήματος μαζί με 40.000 εργαζομένους!

Θυμίζουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το λεγόμενο υπέρ-ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, συμπεριλήφθη στο 3ο μνημόνιο που υπέγραψε σύσσωμο το αντισυνταγματικό τόξο (Σύριζα, ΝΔ, Πασόκ, Ανέλ, Ποτάμι) και υποθηκεύει την περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια.
Το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο του Ιουλίου του 2015. H τότε συμφωνία περιείχε τη δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. έσοδα τα οποία θα μοιράζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και από τα εναπομείναντα έσοδα, για αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους της χώρας και σε επενδύσεις. (Χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί εάν τα έσοδα του θα εξυπηρετούν κατά 100% να το δημόσιο χρέος ή αν θα επιμεριστούν κατά την αρχή 50% για το χρέος και  50% για «επενδύσεις»).
Έτσι λοιπόν με τον νέο πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, αυτόματα και χωρίς αντάλλαγμα μεταφέρεται στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων η συμμετοχή του Δημοσίου σε πολλές κρατικές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει το πολυνομοσχέδιο, στο υπερταμείο θα μεταφερθούν οι συμμετοχές σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, «Ελ. Βενιζέλος» (το 25% των μετοχών- το 30% ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ), «Ελληνικές Αλυκές», ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου, Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ΔΕΗ (το ποσοστό που δεν κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ), HELEXPO, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ (τα ποσοστά που δεν κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στις δύο εταιρείες), Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.
Επίσης, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα από το ΤΑΙΠΕΔ στο υπερταμείο, τα δικαιώματα εκμετάλλευση των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που δεν έχουν παραχωρηθεί στη γερμανική Fraport. Παράλληλα, θα μεταφερθούν στο υπερταμείο (ειδικότερα στο «πλοκάμι» αυτού, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) τα ακίνητα που είναι υπό τον έλεγχο υπουργείων και άλλων δημοσίων οργανισμών και τα οποία περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και είναι κατάλληλα για αξιοποίηση.
Μετά και την οριστικοποίηση της 3ης λίστας ΔΕΚΟ που μεταβιβάζεται στην ΕΔΗΣ, ο τελικός κατάλογος των ΔΕΚΟ που μεταφέρονται σε αυτήν, μαζί με το προσωπικό τους (σύμφωνα με τους τελευταίους δημοσιευμένους ισολογισμούς), έχει ως εξής:
- ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ), 7.962 εργαζόμενοι.
- ΟΣΕ, 1.396 εργαζόμενοι.
- ΟΑΚΑ, 150 εργαζόμενοι.
- ΕΛΤΑ, 7.027 εργαζόμενοι.
- ΕΥΑΘ (51%), 224 εργαζόμενοι.
- ΕΥΔΑΠ (50%), 2.600 εργαζόμενοι.
- Κτιριακές Υποδομές, 322 εργαζόμενοι
- ΕΛΒΟ, 375 εργαζόμενοι.
- ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, 438 εργαζόμενοι.
- ΔΕΗ (34%), 18.902 εργαζόμενοι.
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (25%), 620 εργαζόμενοι.
- Ελληνικές Αλυκές, 33 εργαζόμενοι.
- ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, 29 εργαζόμενοι.
- Διώρυγα Κορίνθου
- ΟΚΑΑ, 132 εργαζόμενοι.
- Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, 30 εργαζόμενοι.
- ΔΕΘ-Helexpo, 66 εργαζόμενοι.
- KAE
Οι μετοχές όλων των παραπάνω κρατικών επιχειρήσεων θα μεταβιβαστούν στην ΕΔΗΣ. Σε αυτές τις επιχειρήσεις, η αλλαγή του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος (από το κράτος στους ιδιώτες επενδυτές) θα επιφέρει αυτόματη αλλαγή των συμβάσεων εργασίας και των κανονισμών εργασίας
πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.