Translate

ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΙ Αλλα 4,5 δις ευρώ από μια ρημαγμένη κοινωνία

 Μια κοινωνία ρημαγμένων ανθρώπων-ζόμπι από τους οποίους το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα θα πάρει άλλα 4,5 δις ευρώ. Αυτή τη φορά θα λεηλατήσουν ακόμη και τις ανθρώπινες αναπνοές στην Ελλάδα. Είναι τέτοιο το μέγεθος της λεηλασίας που έκανε τον Σόιμπλε να
δηλώσει ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία. Φρίκη! Φρίκη προκαλεί η παραδομένη κοινωνία. Η απουσία κάθε αντίστασης. Η παραίτηση των ανθρώπων εκεί έξω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ήττα από την παραίτηση, από την παράδοση στην πρωτοφανή αυτή λεηλασία η οποία δεν υπόσχεται ουδεμία μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου κράτους που μας οδήγησε ως εδώ. Μόνο διαρκής φτωχοποίηση και κινούμενα ζόμπι στους δρόμους.
Πάνω από 4,5 δις ευρώ είναι ο λογαριασμός που θα πληρώσουν φορολογούμενοι και συνταξιούχοι με το νέο, συμπληρωματικό μνημόνιο από τη μείωση του αφορολογήτου και την περικοπή των προσωπικών διαφορών στις συντάξεις, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Ειδικότερα, από τη μείωση του αφορολογήτου, η  επιβάρυνση θα φτάσει τα 1,920 δις ευρώ το 2020 και τα 2,058 δις ευρώ το 2021. Κι αυτό γιατί η έκπτωση φόρου θα μειωθεί κατά 650 ευρώ. Στις επιβαρύνσεις πρέπει να προστεθεί η κατάργηση από 1/1/2017 της μείωσης φόρου λόγω ιατρικών δαπανών και της μείωσης παρακρατούμενου φόρου 1,5%.
Οι συνταξιούχοι θα υποστούν απώλειες 2,262 δις ευρώ το 2019, 2,358 δις ευρώ το 2020 και 2,505 δις ευρώ το 2021. Το νομοσχέδιο προβλέπει την περικοπή προσωπικών διαφορών σε συντάξεις και επικουρικά , με πλαφόν μείωσης εισοδήματος το 18%. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν από το 2019 και στο αφορολόγητο από το 2020. Αποτέλσμα της αφαίμαξης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών να εκτιμά ότι, παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας ότι η αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ενισχύθηκε. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο».
-Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν…

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com