Translate

Εσπευσμένη συνάντηση Χ.Κίσινγκερ -Ν.Τραμπ καθορίζει το μέλλον του πλανήτη με 3 εστίες πολέμου να ανάβουν: Τι δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ και γιατί τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ!

«Δεν έκανε καλή δουλειά, τόσο απλά. Δεν έκανε καλή δουλειά» ανέφερε ο κ. Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Χένρι Κίσινγκερ. Στο βίντεο, οι δηλώσεις Ν.Τραμπ με τον Χ.Κίσινγκερ να είναι μπροστά. Προσπαθεί
να διασωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυξάνοντας την ενδοτικότητα του προς τα «γεράκια» του πολέμου;
O λόγος για την θεαματική «καρατόμηση» του διευθυντή του FBI από τον Ντόναλντ Τραμπ τη στιγμή της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, στο Λευκό Οίκο.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να ρίξει σκιές πολέμου σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Ενα θέμα που σίγουρα συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι η απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.
Μάλιστα, οι κάμερες κατέγραψαν ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο, όταν ο Τίλερσον υποδέχθηκε τον Λαβρόφ. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θέλησε να αστειευτεί κάνοντας χιούμορ σχετικά με την απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, αντέδρασε λέγοντας «Tον απολύσατε; Πλάκα κάνετε;». Ο Τίλερσον πάντως απέφυγε να δώσει συνέχεια.
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως ανάβουν τουλάχιστον 3 εστίες πολέμου με τον Ν.Τραμπ  να προσπαθεί να καθυστερήσει τις έρευνες που γίνονται εις βάρος του από τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. O λόγος αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία…
Η κίνηση αυτή έβαλε και τους τζογαδόρους στο παιχνίδι.
Στις διαδικτυακές πύλες στοιχημάτων ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ποντάρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα βγάλει τη θητεία, μετά την απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ.
Οι πιθανότητες αποπομπής του Τραμπ έχουν διπλασιαστεί στο 60% βάσει των στοιχημάτων που παίζονται στο ιρλανδέζικο γραφείο Paddy Power , λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Λιούις Ντέιβι.
Ανάλογη τάση καταγράφουν και οι Βρετανοί μπουκμέικερς της Betfair. Ένας παίκτης, μάλιστα, στοιχημάτισε 100.000 λίρες στην πρόωρη απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Ναόμι Τότεν.
Τα στοιχήματα για ένα «impeachment» (δίωξη) του Τραμπ ανέβηκαν μέσα σε λίγες ώρες απ’ την απομάκρυνση του Κόμεϊ από εννέα προς ένα σε τρία προς ένα.
Τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ βλέπουν την πραγματική κρίση με την απόλυση του διευθυντή του FBI να είναι μόλις στην αρχή της. Στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής βρίσκεται ο φόβος για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την πορεία προς μια αυταρχική προεδρία.
«Είτε είναι ο πιο ένοχος πρόεδρος απ’ την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον ο Τραμπ, είτε ο πλέον ανίκανος από συστάσεως του αμερικανικού κράτους»,εκτιμά η Ελέιν Κάμαρκ του Brookings Institute.
Ο Άλαν Λίχτμαν, καθηγητής Ιστορίας στο American University στην Ουάσιγκτον προφητεύει ότι «οι Ρεπουμπλικανοί θα διώξουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Και τα νομικά επιχειρήματα γι’ αυτό το “πραξικόπημα” βρίσκονται ήδη στα συρτάρια τους.»
Που θα σκοντάψει ατά τη γνώμη του ο Τραμπ; Είτε στις καταγγελλόμενες σχέσεις με τη Ρωσία, είτε -ή και- σε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του προεδρικού του αξιώματος και των επιχειρήσεών του, είτε σ’ ένα άλλο σκάνδαλο.
Στην εσχάτη των περιπτώσεων, λέει ο Λίχτμαν, θα πρέπει να αναλάβει δράση το κόμμα του Τραμπ, ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία αποπομπής του. Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν το κογκρέσο, εκεί όπου ο Τραμπ έχει πολλούς εχθρούς.
«Αν πέσει κι άλλο η δημοτικότητά του και υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει στα τάρταρα το κόμμα, δεν αποκλείεται να θελήσουν να τον ξεφορτωθούν πολύ γρήγορα. Άλλωστε ο αντιπρόεδρος Πενς είναι ένας αξιόπιστος συντηρητικός» εκτιμά ο Ντέιβιντ Ποστ, καθηγητής Νομικής και αρθρογράφος στη “Washington Post”. Και συμπληρώνει: «Ωρολογιακές βόμβες είναι έτοιμες να εκραγούν παντού στο Λευκό Οίκο. Μένει να δούμε ποιο σκάνδαλο θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει…»

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com