Translate

Τραγωδία από εκτροχιασμό τρένου στη Θεσσαλονίκη: 2 νεκροί και 12 τραυματίες

Δύο άνθρωποι, 50 και 39 ετών, έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 4 νεκρούς.
Από τον φοβερό εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ακόμη 12 άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο πολυτραυματίες, έναν διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση, και άλλα εννέα άτομα που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Το χρονικό της τραγωδίας
Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, και είχε ξεκινήσει στις 16.18.
Φτάνοντας στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκης, στις 21.40, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, τα 5 βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, με τη μηχανή να "καρφώνεται" και να διαπερνά παρακείμενο κτίσμα του ΟΣΕ που βρίσκεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Στο κτίσμα αυτό ζούν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι ευτυχώς άκουσαν τον θόρυβο και πρόλαβαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε να γλιτώσουν από βέβαιο θάνατο πηδώντας έξω από το κτίσμα.

"Είδα το χάρο με τα μάτια μου", είπε ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία των γειτόνων του.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com