Translate

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΟΜΑΒΑΡΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ! vid

Παράδοξο ή μήπως αναμενόμενο;Χτυπώντας την αεροπορική βάση Σεϊράτ στην επαρχία της Χομς, ο Ντόναλντ Τραμπ απέκτησε ερείσματα σε πολλά κοινωνικά στρώματα, που μέχρι πρότινος τον κατηγορούσαν για την πολιτική που εφάρμοζε.

Το μόνο ουσιαστικό πλήγμα στην εικόνα του Αμερικανού προέδρου, ήταν ότι έχασε την εμπιστοσύνη πολλώνεθνικόφρονων στις ΗΠΑ, οι οποίοι κάνουν λόγο μέχρι και για "προδοσία" του Τραμπ.

Οι ίδιοι διατρανώνουν πως η επίθεση στη Συρία σηματοδοτεί και το τέλος του μεγαλεπίβολου συνθήματος "Πρώτα η Αμερική".
Εν αντιθέσει ωστόσο με τους πιο εθνικόφρονες, η μεγάλη μερίδα των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δηλώνει πως συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Ντόναλντ Τραμπ, πιστώνοντάς του πως ξέρει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις και μάλιστα ακαριαία.
"Πόσες βόμβες ρίξαμε στην Συρία; Εύχομαι τα δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία να έριχναν τις διπλάσιες", σημειώνει ένας εξ αυτών, ο δικηγόρος Τζόζεφ Μουρ.
Άλλοι πολλοί, ακόμη και πρώην Δημοκρατικοί, θεωρούν πως μετά το τελευταίο χτύπημα και τον νέο ρόλο των ΗΠΑ, η χώρα τους δεν κινδυνεύει να χάσει τα πρωτεία ως η χώρα που κινεί τα παγκόσμια νήματα ή αλλιώς ο "παγκόσμιος ηγέτης".
Μία κίνηση από την Παλαιά Τάξη η οποία χαρίζει ενδεχομένως στον Τραμπ την απαραίτητη στήριξη προκειμένου να κυβερνήσει τις ΗΠΑ με πολύ λιγότερες παρενέργειες.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό, αν και η σταδιακή στροφή των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ θα πρέπει από τώρα να θεωρείται δεδομένη.
Το νέο μήνυμα Τραμπ μετά την επίθεση
Σε χθεσινοβραδινό του τηλεοπτικό μήνυμα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στις πρώτες 11 δύσκολες βδομάδες της διακυβέρνησής του, αλλά και τις μάχες τις οποίες έδωσε μέσα και έξω από τις ΗΠΑ.
Σε πολλά σημεία του μηνύματός του αναφέρεται στην ασφάλεια και την σταθερότητα που θέλει κατά τη διάρκεια της θητείας του να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.
Ειδική αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό, επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία που μιλάνε για μείωση έως και 64% στον αριθμό των εισερχόμενων λαθρομεταναστών στις νότιες Πολιτείες.
"Η ασφάλεια ξεκινά από τα σύνορα . Είχα δεσμευθεί ταχεία και αποφασιστική δράση για να εξασφαλίσω τα σύνορα, και αυτό είναι ακριβώς ό, τι έχω κάνει. Έχουμε κληρονομήσει ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα της κρίσης.Είχαμε μπροστά μας μία καταστροφή. Ωστόσο, με γρήγορα και τολμηρά βήματα, έχουμε μέχρι στιγμής ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την πρόοδο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τον περασμένο μήνα, είδαμε μια μείωση 64% στην παράνομη μετανάστευση στα νότια σύνορα μας".
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις συμμαχίες που προσπαθεί να κάνει με όλες τις χώρες του κόσμου, πάντα όμως με γνώμονα το συμφέρον του αμερικανικού έθνους.
Τοποθέτηση σίγουρα όχι τυχαία μετά τα γεγονότα στη Συρία και την καταρχήν συσπείρωση που παρατηρείται γύρω από το πρόσωπό του.
EL.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com