Translate

Φιλμ της NASA δείχνει αστροναύτες στον Άρη, το 1973 (video)


Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη πραγματοποιήθηκε το 1973 και κανείς δεν είχε πει γι' αυτήν το παραμικρό. Όλα έγιναν μυστικά. Η αποστολή ήταν άκρως απόρρητη.
Δεν ήταν καν η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά πρώτα, ας δούμε τις συνθήκες που οδήγησαν τους αστροναύτες πατήσουν το πόδι τους στον Άρη.

Μετά την επιτυχή προσγείωση του ανθρώπου στη Σελήνη, τη NASA και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ξεκίνησε το Project Horizon, μια φιλόδοξη αποστολή για να δημιουργήσει μια μόνιμη σταθερή βάση για τον δορυφόρο μας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ένα παρόμοιο έργο έλαβε χρηματοδότηση, αλλά προορισμός της ήταν εκατομμύρια μίλια μακριά. Κωδική ονομασία Redsun, στόχος ήταν να αποικίσουν επιτυχώς τον Κόκκινο Πλανήτη. Η πρώτη αποστολή δείχνει τρεις αστροναύτες να ταξιδεύουν πάνω σε ένα τροποποιημένο Saturn V που είχε απομείνει από τη διακοπή του Apollo Program.

Από τη στιγμή που το Redsun ήταν μια κοινή επιχείρηση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, ένας σοβιετικός κοσμοναύτης συνόδευε τους δύο διάσημους Αμερικανούς αστροναύτες Buzz Aldrin και ο Neil Armstrong. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ένα μυστικό και απολύτως απομονωμένο μέρος στη Βραζιλία. Υπήρξε απόλυτη μυστικότητα για την αποστολή.

Στην φωτογραφία που διέρευσε από την NASA: ο Buzz Aldrin στην επιφάνεια του Άρη

Ο έλεγχος της αποστολής είχε τοποθετηθεί στο Cocoa Beach, στην Φλόριντα για τις τρεις εκτοξεύσεις του προγράμματος Redsun. Όλες οι επόμενες αποστολές μετακινήθηκαν και παρακολουθούνταν στην περιοχή 51.

Η πρώτη διαπλανητική πτήση έφθασε στον προορισμό της προς το τέλος του 1971 και υπήρξε αναγνωριστική. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένα δεύτερο ταξίδι είχε ήδη προγραμματιστεί.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου, 1973. Το πλήρωμα του ISV Columbus αποτελείται από τους Elliott See (διοικητής), William B. Rutledge (πιλότος) και ο Vladimir Ilyushin. Το κλιπ 3 λεπτών που ακολουθεί υποτίθεται ότι έχει διαρρεύσει από μια συλλογή 16 χιλιοστών αρχειακού υλικού που χρησιμοποιήθηκε στην εκπαίδευση των αστροναυτών της NASA και της Πολεμικής Αεροπορίας των πιλότων.

Δείχνει αστροναύτες μέσα σε ένα διαστημόπλοιο που απομακρύνεται από την Γη, καθώς και την άφιξη στην τροχιά του Άρη. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη είναι ορατές κατά τη διάρκεια της τροχιακής πτήσης.



Φυσικά, η NASA δεν αναγνωρίζει μία τέτοια προσπάθεια!!

Αλλά, κατά πόσο, όμως, όλα αυτά είναι γνήσια; Ωστόσο, η ιδέα ότι η NASA έστειλε επανδρωμένες αποστολές στον Άρη, κατά το παρελθόν, κυκλοφορεί πολύ στους κύκλους ΄΄συνωμοσίας΄΄.

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com