Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ- Ούτε βήμα πίσω από τη Μόσχα: Τέθηκε σε ύψιστη ετοιμότητα όλος ο ρωσικός Στόλος της Κασπίας- Θα απαντήσουν με καταιγίδα πυραύλων κρουζ Kalibr εναντίον των εισβολέων στη Συρία

Πριν λίγο ο επικεφαλής του ρωσικού στολίσκου της Κασπίας Υποναύαρχος Sergei Pinchuk, έθεσε σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα όλα τα πολεμικά πλοία που έχει στην διάθεση του ενώ παράλληλα
διατάχθηκε η εκτέλεση βολών σε στόχους στο Αστραχάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας,  συνταγματάρχης Vadim  Astafjevs.
 «Στο πλαίσιο πολεμικής ετοιμότητας όλων των μονάδων, όλα τα πλοία του στόλου της Κασπίας έλαβαν το σήμα για να τεθούν στο υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας. Μαζί με αυτά τέθηκε σε συναγερμό και η Ταξιαρχία πεζοναυτών που σταθμεύει στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν» είπε ο Astafjevs.
Επιπλέον, τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μονάδων ενώ όλοι οι επιτελείς ευρίσκονται στις θέσεις τους για τις κοινές δράσεις των μονάδων και των επιτελείων σε κανονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
 «Επιπλέον, στο πλαίσιο των υπηρεσιών της Επιτροπής Ελέγχου για την διαχείριση του στόλου πραγματοποιείται ανάλυση των πληροφοριών και των κινήσεων των σχηματισμών και των μονάδων σε όλα τα θέματα, από τη γνώση του προσωπικού στα καθήκοντα τους , τις απαιτήσεις των απαραίτητων εγγράφων καθοδήγησης έως  την κατάσταση του υλικού  την τεχνική βάση, όπλα, πλοία και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Όλα αυτά «προλογίζουν» μια πολύ πιθανή νέα αμερικανική επίθεση στην Συρία με ενδεχόμενη ρωσική αντίδραση από την Κασπία θάλασσα που αποτελεί το «κρυφό  όπλο» της Μόσχας στον πόλεμο στην Συρία. Άλλωστε από την ίδια περιοχή έχουν εκτοξευθεί πύραυλοι kalibr-KM  εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος.
Οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με την εφαρμογή των σχεδίων για  την ετοιμότητα εκτέλεσης νέων καθηκόντων»,  δήλωσε ο Astafjevs.
Αυτό στην «γλώσσα» των στρατιωτικών αποτελεί πρελούδιο πολεμικών επιχειρήσεων και δράσεων και τίποτε μα τίποτε άλλο.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, εκτός από τις παράκτιες περιοχές έχουν τεθεί σε συναγερμό όλα τα πληρώματα των Κορβετών κατευθυνόμενων πυραύλων «Ταταρστάν» και «Νταγκεστάν», οι πυραυλάκατοι  «Grad Sviyazhsk», «Uglich» «Big Ustyug» «Βόλγκοντονσκ» και  «Makhachkala».
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως και το Ιράν και η Ρωσία και η Χεζμπολάχ αλλά και οι σιιτικές πολιτοφυλακές θα αυξήσουν κατακόρυφα την υποστήριξη τους προς την σύμμαχο χώρα, Συρία.
«Αυτό που οι ΗΠΑ έκαναν στην Συρία ήταν μια πράξη επιθετικότητας η οποία πέρασε τις κόκκινες γραμμές. Από τώρα και στο εξής, θα απαντήσουμε με τρομαχτική δύναμη πυρός σε οποιαδήποτε επιθετική πράξη ή σε οποιαδήποτε παραβίαση των «κόκκινων γραμμών». Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά την ικανότητα μας και πως μπορούμε να απαντήσουμε». Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «γνωρίζουμε» ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την διχοτόμηση της Β.Συρίας και του Ιράκ.
Εκτιμήσεις ξένων και Ελλήνων αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για κανονική πολεμική ετοιμότητα ενόψει νέων εκτοξεύσεων πυραύλων από τα αμερικανικά αντιτορπιλικά που ευρίσκονται στα ανοικτά της Συρίας.
Το όλο σκηνικό θυμίζει την απαρχή ενός μεγάλου και τρομερού πολέμου τον οποίο προφήτευσαν πολλοί Άγιοι της ορθοδοξίας μας.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com