Translate

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΣΙΠΡΑ -Kανείς Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να χαρίσει 400 δις στους Ελληνες, είναι ανόητο να εύχονται να μου συμβεί ατύχημα...

Eγκαταλείπει το ΔΝΤ το πρόγραμμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να θέσει βέτο για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και η επικεφαλής του Ταμείου διασθάνεται ότι σφίγγει ο κλοιός των πρωτοβουλιών της. Ετσι τώρα ζητά κάτι ανέφικτο από τον Σόιμπλε:

-Μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους!
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την “Figaro”, την “El Pais” και την “Le Soir”, που εκπροσώπησαν την ένωση των κορυφαίων ευρωπαϊκών εφημερίδων (Leading European Newspapers Association), η Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς «παράλογη» την απαίτηση της γερμανικής πλευράς να δεσμευθεί η Ελλάδα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για δέκα χρόνια και ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο εξακολουθεί να εκτιμά ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι 1,5%.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει σημειωθεί πρόοδος στη γεφύρωση των διαφορών Ευρώπης – ΔΝΤ για το μεσοπρόθεσμο στόχο για το πλεόνασμα, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι για το βραχυπρόθεσμο, όπως και για το μεσοπρόθεσμο στόχο, ο οποίος θα καθορίσει και την ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, οι δύο πλευρές «πρέπει να συγκλίνουν όσο περισσότερο γίνεται».
Για να χρηματοδοτήσει το ΔΝΤ ένα νέο πρόγραμμα, όπως επιμένει η Γερμανία ότι θα πρέπει να γίνει, η κ. Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει ότι «η συμμετοχή του Ταμείου -αν υπάρξει- θα βασισθεί τόσο στο δημοσιονομικό μονοπάτι, όσο και στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους που το ίδιο το ΔΝΤ θα κάνει».
Παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στους ευρωπαϊκούς κύκλους ότι το Ταμείο, μετά και τη συμφωνία για νέα μέτρα από την Ελλάδα, με στόχο εξοικονόμησης 2% του ΑΕΠ τη διετία 2019-2020, θα άλλαζε και τις εκτιμήσεις του για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο, ώστε να συγκλίνει προς το 3,5% που θέλει η Γερμανία, η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει ότι «ένα πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ είναι λογικό, με δεδομένα τα όσα έχει περάσει η οικονομία και τις δυνατότητες των Ελλήνων για μεταρρυθμίσεις».
Στέλνοντας ένα αρκετά σαφές μήνυμα στο Βερολίνο, μάλιστα, προσθέτει ότι «αν οι Ευρωπαίοι κρίνουν διαφορετικά, τότε θα χρειασθεί να λάβουμε υπόψη τις απόψεις τους. Αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε παράλογες προβλέψεις ή να οικοδομήσουμε ένα αβάσιμο μακροοικονομικό πλαίσιο».
Στο κρίσιμο ερώτημα «χωρίς μια προκαταβολική αναδιάρθρωση του χρέους, το Ταμείο δεν θα πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα»;, η κ. Λαγκάρντ απαντά ότι «εάν το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο με βάση τους κανόνες του ΔΝΤ και στη βάση λογικών παραμέτρων, δεν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα!!!».
Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” η τύχη της Ελλάδας θα παιχθεί στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών. Σε περίπτωση που κερδίσει το αουτσάιντερ-όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα- Φιγιόν, ο Σόιμπλε θα είναι αμείλικτος για το χρέος.
Μάλιστα μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους απάντησε στο καρφί του Τσίπρα για την στάμνα:
-Kανείς Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να χαρίσει 400 δις στους Ελληνες, είναι ανόητο να εύχονται να μου συμβεί ατύχημα…

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com