Translate

ΑΝΑΛΥΣΗ: “False Flag” επιχείρηση ενορχηστρωμένη από την CIA οδηγεί σε βομβαρδισμό του Άσαντ από τις ΗΠΑ Κοινώς προβοκάτσια εναντίον του Άσαντ!


Ισραήλ, CIA και Al Nusra πίσω από την επίθεση με αέριο Sarin που τα δυτικά ΜΜΕ «χρέωσαν» στην συριακή κυβέρνηση
Σφοδρή αντίδραση Πούτιν και Ιρανών - Ολική μεταμόρφωση Τραμπ ή μεμονωμένο περιστατικό και επίδειξη δύναμης έναντι της Κίνας;

Προ ολίγων ωρών 59 πύραυλοι cruise Tomahawk εκτοξεύτηκαν από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που περιπολούσε στην Μεσόγειο εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ της συριακής πόλης Χομς. Το πρόσχημα για την επίθεση των ΗΠΑ ήταν ο πολύ αμφίβολος και γελοίος ισχυρισμός ότι η πολεμική αεροπορία του Άσαντ, εξορμώντας από αυτή την βάση βομβάρδισε με χημικά (αέριο Σαρίν) θύλακα ισλαμοσυμμοριτών στην μικρή πόλη Χαν Σαϊχούν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τον θάνατο πολλών αμάχων.
Πάνω απ’ όλα ο ισχυρισμός είναι γελοίος διότι η κυβέρνηση της Δαμασκού δεν είχε απολύτως κανένα κίνητρο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό θα εξωθούσε πιθανότατα την κυβέρνηση Τραμπ να εξαπολύσει επίθεση, κάτι που έγινε. Επίσης, δεν είχε κανένα λόγο να κάνει χρήση χημικών όπλων, αφού ούτως ή άλλως η εξολόθρευση των ισλαμοσυμμοριτών στους τελευταίους θύλακες που βρίσκονται υπό την κατοχή τους προχωρά με ταχείς ρυθμούς δια της χρήσης συμβατικών όπλων και πυρομαχικών.
Όμως από την άλλη πλευρά οι ισλαμοσυμμορίτες με τους συμβούλους τους από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Τουρκίας έχουν άφθονα κίνητρα αφού αντιμετωπίζουν την ολική στρατιωτική ήττα. Επιπροσθέτως είναι γνωστό ότι η Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της στην Συρία (Αλ Νούσρα) έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Υπάρχουν εξ άλλου επαρκείς αποδείξεις ότι η σιωνιστική πολεμική μηχανή του βαθέως κράτους της Ουάσιγκτον θα προκαλούσε μέσω των αντιπροσώπων της ένα γεγονός όπως αυτό της επίθεσης με τα χημικά.
Υπογραμμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού αρνήθηκε κατηγορηματικά την ευθύνη της επίθεσης με τα χημικά, ενώ η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Δύση δεν πρέπει να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα, καθώς πολλές πτυχές της επίθεσης δεν έχουν εισέτι αμερόληπτα ερευνηθεί και προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η αμερικανική επίθεση αντιποίνων στις σχέσεις των δυο χωρών. Θυμίζουμε ότι και στην επίθεση με χημικά το 2013 στην πόλη Γκούτα της Συρίας αρχικά είχε κατηγορηθεί ο Άσαντ, ενώ τελικά απεδείχθη με έρευνα του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ ότι αυτή ήταν έργο των ισλαμοσυμμοριτών.
Η επίθεση με πυραύλους cruise των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Συρίας, ειρήσθω εν παρόδω δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την επιτυχή κατάληξη της επίθεσης, είναι αποτέλεσμα ενός άτυπου «εμφυλίου πολέμου» που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον από τότε που ανέλαβε ο Τραμπ. Η νέα κυβέρνηση κατηγορείται από τους αντιπάλους της, το Δημοκρατικό Κόμμα και το σιωνιστικό κατεστημένο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των ΜΜΕ και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, ότι είναι εικονική ρωσική μαριονέτα και ότι ενταφιάζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή προσδοκώντας καλές σχέσεις με την Ρωσία.
Σημειωτέον ότι η αμερικανική επίθεση που εξουσιοδοτήθηκε προσωπικά από τον αμερικανό πρόεδρο έγινε κατά την διάρκεια γεύματος του Τραμπ με τον πρόεδρο της Κίνας Ξι Τζινπίνγκ, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ και του οποίου η κυβέρνηση επανειλημμένα έχει υποστηρίξει τον Άσαντ και την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία. Το timing της αμερικανικής επίθεσης σαφέστατα και αντανακλά επίδειξη δύναμης έναντι του Πεκίνου, υπενθυμίζουμε ότι ο Ξι Τζινπίνγκ βρίσκεται στις ΗΠΑ για να συζητήσει το πρόβλημα του τεραστίου εμπορικού ελλείμματος μεταξύ των δυο χωρών, κάτι που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.
Ήδη μετά την αμερικανική επίθεση η Άγκυρα, το Τελ Αβίβ και βέβαια οι σύμμαχοι τους ισλαμοσυμμορίτες καλωσόρισαν αυτή την ενέργεια των ΗΠΑ, ελπίζοντας σε εμπλοκή αμερικανικών, ρωσικών, ιρανικών και συριακών στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας. Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την πλήρη υποστήριξη της στην αμερικανική επιχείρηση, ενώ η τουρκική κυβέρνηση έδωσε την υποστήριξη της εκ των προτέρων σε όποια επιχείρηση εναντίον του Άσαντ.
Αυτό που θα πρέπει να τονισθεί είναι ότι ο Τραμπ μετά την επίθεση στην αεροπορική βάση της Συρίας δεν έκανε καμία αναφορά για περαιτέρω επιθέσεις σε συριακούς στόχους ή ακόμη και για την αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στην Συρία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson δήλωσε ότι η Μόσχα θα πρέπει να φροντίσει ώστε η κυβέρνηση της Δαμασκού να απέχει από τέτοιου είδους επιχειρήσεις με δηλητηριώδη αέρια.
Πιθανώς ο Τραμπ να έπεσε στην παγίδα των μυστικών του υπηρεσιών οι οποίες ενδεχομένως τον έπεισαν ότι ο Άσαντ ευθύνεται για την επίθεση με τα χημικά και αναμφίβολα θέλησε να δείξει πυγμή ώστε να μην κατηγορηθεί από τους εσωτερικούς του αντιπάλους και το ίδιο του το κόμμα ως μαριονέτα του Πούτιν και ως ανήμπορος να αντιδράσει.
Με την «false flag» επιχείρηση με τα χημικά γίνεται προσπάθεια εκ μέρους του σιωνιστικού κατεστημένου να διεμβολιστούν οι καλές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται. Η αντίδραση Τραμπ στην υποτιθέμενη επίθεση του Άσαντ με χημικά θα είναι προφανώς μεμονωμένη: το γεγονός αυτό δείχνει πρώτον ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέλει να αναμιχθεί ευθέως στο μέτωπο της Συρίας και το κυριότερο ότι θέλει να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση με την Μόσχα.
Γ. Λιναρδής
Υ.Γ.: Μερικές ακόμη παρατηρήσεις: α) ο Άσαντ δεν είχε χρησιμοποιήσει χημικά από το '13 όταν παρενέβη ο Πούτιν και τον έπεισε να καταστρέψει το οπλοστάσιο για να μην παρέμβει η Αμερική.
β) ο Άσαντ έχει ουσιαστικά κερδίσει τον πόλεμο και μία τέτοια κίνηση τώρα θα ήταν αυτοκαταστροφική και χωρίς καμία λογική. Ειδικά από την στιγμή που δεν έπαψε να υφίσταται θέμα αλλαγής κυβέρνησης.
γ) όπως αναφέρεται σε άρθρο της Independent στην Αμερική αποδίδεται πολύ χειρότερο χτύπημα κατά αμάχων προ μερικών ημερών που πέρασε στα ψιλά (200 άμαχοι νεκροί στη Μοσούλη).
Τελικό συμπέρασμα: Η επίθεση με χημικά στην Χαν Σαϊνούχ ήταν προφανώς στημένη (η Αλ-Νούσρα έχει πράγματι βάση εκεί με χημικά. Η Αλ-Νούσρα επίσης εκπαιδεύεται στο Ισραήλ και είναι άνετα πιο ελεγχόμενη από δυτικούς σε σχέση με το Isis) για να ακολουθήσει η επιδρομή των Η.Π.Α. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ νωρίς για να δούμε που το πάει η Αμερική.
Βομβαρδιστικό της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στη βάση της Χομς (εντελώς άθικτο μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό)                                       

πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com