Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η DARPA και το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ σε ετοιμότητα για επίθεση

Εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η Βόρεια Κορέα και το Ιράν έχουν σχέδια για να εξουδετερώσουν το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ,μέσω μιας κυβερνοεπίθεσης ή πυρηνικής έκρηξης, το Πεντάγωνο λαμβάνει μέτρα για την προστασία των επικοινωνιών και της ενέργειας.  

Η  DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) επιφόρτισε την BAE Systems με την χαρτογράφηση ενός συστήματος που μπορεί να ανιχνεύσει μια επίθεση στον κυβερνοχώρο και τη δημιουργία ενός εναλλακτικού δικτύου επικοινωνιών, για στρατιωτική και πολιτική χρήση, εάν το κύριο δίκτυο καταστραφεί, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο των Αμυντικών Συστημάτων.

 Ο πρώην διευθυντής της CIA, James Woolsey, έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι το δίκτυο είναι εξαιρετικά ευάλωτο, και πρόσφατα το Πεντάγωνο και ορισμένες πολιτείες έχουν λάβει αυτή την προειδοποίηση σοβαρά. Ο Woolsey και ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής προσωπικού της EMP, Peter Vincent Pry, δείχνουν τη Βόρεια Κορέα, ως ύποπτη, που απειλεί τις Η.Π.Α.

Η DARPA εστιάζει στην αντιμετώπιση μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο, αλλά ο Woolsey και ο Pry, έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα ή το Ιράν θα μπορούσαν να επιτεθούν στο ενεργειακό δίκτυο, με μια πυρηνική έκρηξη πάνω από την Ανατολική Ακτή, που θα το απενεργοποιούσε και θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο των 90% των πολιτών στην Ανατολή.

 Το πρόγραμμα της DARPA που παρουσιάστηκε στα Αμυντικά Συστήματα, έχει πολλά στοιχεία για να αντιδράσει σε μια επίθεση.
 Κατ 'αρχάς, θα περιλαμβάνει τρόπους για να αισθανθεί μια επικείμενη επίθεση,όπου θα χρειαζόταν προστασία. Και αν υπάρξει ζημιά, θα έχει έναν εναλλακτικό τρόπο, ώστε η επικοινωνία που χάθηκε στην επίθεση, να συνεχίσει με ένα εφεδρικό σύστημα - το κλειδί για το στρατιωτικό και κατά πάσα πιθανότητα το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 Δεν θα είναι έτοιμο όμως μέχρι το 2020.
 Η DARPA δήλωσε ότι «ενδιαφέρεται, συγκεκριμένα, για την έγκαιρη προειδοποίηση σε επικείμενη επίθεση, την ετοιμότητα, την απομόνωση του δικτύου και τον χαρακτηρισμό απειλής σε απάντηση, μιας ευρέως διαδεδομένης και επίμονης κυβερνο-επίθεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από το οποίο εξαρτώνται τα συστήματα της. Ενδεχομένως σχετικές τεχνολογίες περιλαμβάνουν ανωμαλία στην ανίχνευση, τον προγραμματισμό και την αυτοματοποιημένη συλλογιστική, τη χαρτογράφηση των συμβατικών και βιομηχανικών δικτύων συστημάτων ελέγχου, τη δομή διαμόρφωσης του δικτύου, την ανάλυση των πρωτοκόλλων βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου, καθώς και την γρήγορη  εξακρίβωση χαρακτηρισμού των απειλών στον κυβερνοχώρο και στις συσκευές βιομηχανικού συστήματος ελέγχου.»
 Το πρόγραμμα ονομάστηκε Rapid Attack Detection, Isolation and Characterization Systems (Σύντομη Ανίχνευση Επίθεσης, Απομόνωση και Χαρακτηρισμός Συστημάτων). Υπάλληλος της BAE εκ μέρους των Αμυντικών Συστημάτων δήλωσε: «Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να παρέχει μια τεχνολογία, που απομονώνει γρήγορα, τόσο το εταιρικό δίκτυο IP, όσο και τα δίκτυα υποδομών ενέργειας, ώστε να διακόψει κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις».
EL.gr

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

ΔΕΙΤΕ: το ΝΑΤΟ σκότωνει on line τον διοικητή μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν vid

Η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως σκότωσε τον διοικητή μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν στην επαρχία Helmand.  Πρόκειται για τον