Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη» – Αποκαλυπτικές δηλώσεις στρατιωτικών για την κρίση με την Τουρκία

Στα ερωτήματα για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία «αφυδατώνεται» κι η κοινωνία ισοπεδώνεται, απάντησαν οι στρατιωτικοί σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Στην εκπομπή «Εν Αθήναις» μίλησαν ο Αλέξανδρο Κόντος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων και του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων, Έφεδρος Ταγματάρχης Καταδρομών, ο Ανέστης Τσουγκαράκης, Συνταγματάρχης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και ο Λεωνίδας Μπλαβέρης, Στρατιωτικός Συντάκτης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Αλέξανδρο Κόντο, ο οποίο κληθείς να απαντήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή στιγμή η Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η κατάσταση δυναμώνει καθημερινά και δεν θα σταματήσει μετά το δημοψήφισμα γιατί οι γκρίζοι λύκοι θα συνδιοικήσουν με τον Ερντογάν. Οι Τούρκοι κάνουν τα προγράμματα τους, το ζήτημα είναι οι Έλληνες τι κάνουν». Επίσης πρόσθεσε ότι: «Ο μεγάλος ασθενής των ενόπλων δυνάμεων είναι η έλλειψη νέων. Λόγω οικονομική κρίσης, είναι εκτός Ελλάδος οι νέοι της χώρας. Υπάρχει μαύρη τρύπα».
«Νέο αίμα» θέλουν οι Τούρκοι
Ο κύριος Κόντος ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στην Τουρκία όπου καλούν νέους σε στρατιωτική θητεία, σε βαθμό αξιωματικών και υπαξιωματικών, χαρακτηριστικά αποκαλύπτει ότι στη γείτονα χώρα διώχνουν τους παλιούς και παίρνουν νέους. «Έχει εκατομμύρια, και μάλιστα ζητάει νέους με μόρφωση πανεπιστημιακή, ξένη γλώσσα και πληροφορική. Εμείς τους δικούς μας τους διώξαμε» συμπλήρωσε.
«Μας πήραν τα λεφτά, να κοιτάξουμε να μην μας πάρουν όλη την Ελλάδα»
«100 με 150 χιλιάδες λιγότεροι Έλληνες γεννιούνται κάθε χρόνο. Η υπογεννητικότητα είναι το μείζον πρόβλημα. Αν γίνει επιστράτευση στην Ελλάδα θα αναγκαστούμε να επιστρατεύσει 60αρηδες. Αφού διώξαμε τους νέους μας γιατί είμαστε άχρηστοι σαν γενιά θα αναγκαστούμε να πάρουμε το τουφέκι και να πάμε ξανά στην πρώτη γραμμή» Ανέφερε κλείνοντας.
«Κανιβαλισμός» στις Ένοπλες Δυνάμεις
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Λεωνίδας Μπλαβέρης και μίλησε για όσα ερευνά ως στρατιωτικός συντάκτης καθημερινά: «Η κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις δεν είναι όπως ήταν πριν μερικά χρόνια λόγω μνημονίου. Πλησιάζουμε το σημείο όπου η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κάποια οπλικά συστήματα που συντηρούνται, όταν όμως δεν θα μπορούν να συντηρηθούν θα κανιβαλίζονται και η εκπαίδευση θα πέσει κατακόρυφα».
Συμπλήρωσε ότι «έχουμε λιγότερα οπλικά συστήματα, λιγότερη εκπαίδευση, λιγότερο ικανό προσωπικό, οι δαπάνες έχουν κοπεί πάνω από 50%».
Επίσης, μίλησε και για τους  μισθούς που έχουν κοπεί και έχουν πέσει κατακόρυφα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «1200 ευρώ στους πιλότους που αναχαιτίζουν Τούρκους. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις, παίρνει περίπου 2000 με 2050 ευρώ και είναι ένας σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις. Ενώ ένας ιπτάμενος σμηναγός ανύπαντρος παίρνει 1200 ευρώ καθαρά, ο αρχηγός σμήνους και σηκώνεται κάθε μέρα μπορεί και δύο φορές τη μέρα».
«Όταν σηκώνεις το αεροπλάνο για να αναχαιτίσεις τον εχθρό αφήνεις πίσω μια οικογένεια, ποιος θα φροντίσει αυτή την οικογένεια;»
Ο κύριος Τσουγκαράκης στη συνέχεια της συζήτησης ανέφερε ότι: «Το ένα σενάριο είναι ότι δεν έχουμε πλέον νέους να υπηρετήσουν γιατί φεύγουν στο εξωτερικό, από την άλλη γερνάει ο ελληνικός στρατό αφού δεν αναπληρώνονται τα κενά».
Επίσης δήλωσε ότι: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι έμπειροι και αγαπούν αυτό που κάνουν γιατί αγαπούν την πατρίδα τους. Όμως η οικονομική κρίση έπληξε και τις ένοπλες δυνάμεις».
«Εμείς αυτό που θα κάνουμε θα το κάνουμε και με 500 ευρώ, όταν όμως σηκώνεις το αεροπλάνο για να αναχαιτίσεις τον εχθρό αφήνεις πίσω μια οικογένεια, ποιος θα την φροντίσει, τώρα καταργήθηκαν και οι συντάξεις χηρείας, ποιος θα φροντίσει τις οικογένειες μας» συμπληρώνει ο κος Τσουγκαράκης.
Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Ο στρατιωτικός είναι εσωτερικός μετανάστης. Όταν κάθε 3 χρόνια πρέπει ειδικά οι υπηρετούντες ξηρά να μετακινηθούν πως θα νοικοκυρευτούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι σύζυγοι των στρατιωτικών δεν μπορούν να εργαστούν. Αυτό γίνεται κάθε 3 χρόνια για 40 χρόνια. Πως θα στήσουμε νοικοκυριό».
Ανέφερε μάλιστα ότι η υπηρεσία δεν πληρώνει τίποτα για το σπίτι και την μετεγκατάσταση: «Πιπέρι στο στόμα, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα»είπε χαρακτηριστικά.
«Ειδικά στην παραμεθόριο και στα νησί του Αιγαίου, γίνεται σφαγή από τους τοπικούς παράγοντες για το ποιος θα αυξήσει τα ενοίκια για να νοικιάσουν οι στρατιωτικοί». Συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας «Με 31 χρόνια υπηρεσίας ένας συνταγματάρχης παίρνει 1700 ευρώ με το ζόρι, όταν το ενοίκιο στην επαρχία για παράδειγμα είναι το λιγότερο 500 ευρώ. Δεν μας βοηθάνε, μόνο αγάπη μας δίνουν, πολλή αγάπη».

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.