Translate

Ντόναλντ Τραμπ: Αν η Κίνα δεν ρυθμίσει το Βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «ρυθμίσει» μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα δίχως την αρωγή της Κίνας, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στους Financial Times, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του Σι Ζινπίνγκ.
«Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς», δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος με πρόθεση να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Ζινπίνγκ, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.
Ο ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μόνες τους, χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της Κίνας, ο ίδιος εμφανίζεται κατηγορηματικός, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες: «απολύτως».
«Η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ας βοηθήσει, ή όχι, με την Βόρειο Κορέα. Εάν δεν το κάνει, αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν μας», προσθέτει μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.
Σήμερα, εξάλλου, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ προτίθενται «να ασκήσουν πιέσεις» στην Κίνα ώστε να «αναλάβει δράση» κατά της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών στην οποία αποδύεται η Βόρειος Κορέα.
                                                                                   
 viadiplomacy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com