Translate

Προετοιμάζεται για αναμέτρηση με την Ελλάδα στο Αιγαίο: Ετοιμάζει μεγάλο αποβατικό στόλο για τα ελληνικά νησιά ο Ερντογάν!


Κοσμογονικές αλλαγές λαμβάνουν στην γειτονική χώρα από τον Σουλτάνο πλέον (ελέω εξουσιών) και όχι Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτέλεσμα του  συνταγματικού  δημοψηφίσματος.  
  Ο ίδιος έσπευσε να  ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την επιστροφή της θανατικής ποινής και παρασκηνιακά προετοιμάζεται για αναμέτρηση με την Ελλάδα στο Αιγαίο ενώ η τουρκική οικονομία καταρρέει με πάταγο με τεράστια αύξηση της ανεργίας θυμίζοντας εποχές του 2000.
Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν  υπογράμμισε την πρόθεση του να ξεκινήσει «αμέσως»  συζήτηση για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.
Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2002, για να εκπληρώσει το κράτος  τα κριτήρια για την ένταξη στην ΕΕ. Τώρα όμως όλα αλλάζουν και οι συνωμότες θα πρέπει να εκτελεστούν σε κοινή θέα για να δουν και οι υπόλοιποι επίδοξοι πραξικοπηματίες τι τους αναμένει, ενώ οι εχθροί του τουρκικού έθνους (Ελλάδα, Βουλγαρία, Συρία, Ιράκ) «θα πρέπει να νιώσουν την ισχύ του παντοδύναμου τουρκικού στρατού …για να κάτσουν στα αυγά τους  αποδεχόμενοι την μοίρα τους και να προετοιμαστεί η «εισβολή» στα Βαλκάνια», αυτά σκέπτεται ο Τούρκος πρόεδρος «γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του» τις  συνθήκες της Λωζάνης,  του Μοντρέ, την ΕΕ,  καθώς και το ανθρώπινο και ευρωπαϊκό δίκαιο.  
Προχθές παρουσιάστηκε όλως τυχαίως η έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας και ένταξης στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενός μεγάλου αποβατικού πλοίου (LST) με το όνομα  (LST) Bayraktar, μετά την ολοκλήρωση των θαλάσσιων δοκιμών .
Τα υπερσύγχρονα συστήματα μάχης του πλοίου κατασκευάστηκαν από την Havelsan. Πρόκειται για τα συστήματα ελέγχου και διαχείρισης μάχης, όπως έγινε γνωστό την 14η  Απριλίου 2017, με την διαδικασία  λήψης εγγύησης και  προσωρινής παραλαβής οι οποίες  έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Το αποβατικό σκάφος Bayraktar μπορεί να μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου, 40 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 600 στρατιώτες ή 20 άρματα μάχης .
Μπορεί να παραμείνει στην θάλασσα για πάνω από ένα μήνα  ενώ έχει εμβέλεια περισσότερο από 5.000 ναυτικά μίλια.
Περιλαμβάνει ως πλήρωμα:  12 αξιωματικούς, 51 υπαξιωματικούς, και 66 ναύτες, ενώ ο οπλισμός του αποτελείται από 2 πυροβόλα Oto Melara των 40mm μονής κάνης, 2 MK15 Phalanx CIWS, και 2 πολυβόλα σε σταθεροποιημένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο.
Ο κλειστός χώρος στάθμευσης είναι 1100 τετραγωνικά μέτρα και  ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στο κατάστρωμα είναι 690 τετραγωνικά μέτρα.
Τα πλοία αυτά έχουν ένα ραντάρ έρευνας αέρος / επιφάνειας Smart Mk2 3D (κάτι που δεν συνηθισμένο για αμφίβιο πλοίο) 2 AselFLIR 300D EO πυργίσκους θερμικής κάμερας, λέιζερ και Link16/22 συστήματος.
Όλοι αυτοί οι αισθητήρες και τα όπλα ελέγχονται από  το σύστημα μάχης GENESIS CMS.
Η ενσωμάτωση του GENESIS και ικανού εξοπλισμού αυτοάμυνας προειδοποιεί ότι τα αποβατικά πλοία αυτού του τύπου θα «δραστηριοποιηθούν» σε ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον όπως είναι μια επιχείρηση κατάληψης ελληνικών νήσων .
Η πρόωση του πλοίου γίνεται από τέσσερις ντιζελομηχανές 2,880kW και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων έμφορτο.
Έχει μήκος 139 μέτρων, και εκτόπισμα 7.254 τόνους. Το βύθισμα του είναι δυο μέτρα, και φτάνει τα 5 μέτρα με πλήρες φορτίο.
Πρόκειται για το πλοίο που θα μεταφέρει δυνάμεις πεζοναυτών και Τούρκων κομάντος  (SAT) με όλες τις λειτουργίες του να έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε στεριά , αέρα και θάλασσα μαζί με την εξουδετέρωση επίγειων , εναέριων και υποβρύχιων στόχων με ειδικά οπλικά συστήματα , αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .Το σύστημα διαχείρισης μάχης GENESIS Havelsan, αναπτύχθηκε κάτω από τις πρόσθετες ανάγκες ενσωμάτωσης  νέων δυνατοτήτων , όπως η δυνατότητα πολλαπλής σύνδεσης δεδομένων και δυνατότητες αμφίβιων επιχειρήσεων .
Το σύστημα Havelser  επιτρέπει τη διαχείριση των πηγών δεδομένων και των χρηστών μέσω του συστήματος διανομής πληροφοριών του πλοίου και σε άλλα πλοία .
Το πλοίο διαθέτει επίσης σύστημα διανομής πληροφοριών TSK-NET για σύνδεση με το ΝΑΤΟ-WAN και το δίκτυο INTERNET.
Επιπλέον, διαθέτει εναρμονισμένο κλειστό κύκλωμα για το στρατιωτικό περιβάλλον εργασίας, με κλειστό σύστημα Τηλεόρασης (CCTV) που έχει  εγκατασταθεί για την ασφάλεια του πλοίου. Διαθέτει αυτονομία 30 ημερών  στη θάλασσα.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες η Τουρκία παρέδωσε δύο αποβατικά πλοία στο ανύπαρκτο πολεμικό ναυτικό του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους ενώ μερικές ημέρες μετά παρέδωσε ένα ακόμη παλαιό αποβατικό πλοίο μεγάλων διαστάσεων με το όνομα TCG Ertuğrul .
Αυτό δίνει την δυνατότητα στους Τούρκους πεζοναύτες να διαθέτουν μια  αποβατική δύναμη η οποία αιφνιδιαστικά θα μπορούσε να αποπλεύσει και να αποβιβάσει όποτε κρίνει ο Σουλτάνος Ερντογάν σε ακτή της ελεύθερης Κύπρου αιφνιδιάζοντας  την  ελληνοκυπριακή άμυνα, όπως για παράδειγμα  στην περιοχή της Πάφου, όπου έχει την έδρα της  η κρίσιμη για την άμυνα της Κύπρου,  αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» ή οπουδήποτε αλλού.
Με την ισχυρή υποστήριξη της τουρκικής Αεροπορίας και αερομεταφερόμενων μονάδων καταδρομών οι Τούρκοι θα επιδιώξουν την δημιουργία προγεφυρώματος , με σκοπό την ολοκληρωτική κατάληψη της νήσου, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί «άπιαστο όνειρο» λόγω της ισχυρής δύναμης της εθνικής φρουράς και της ΕΛΔΥΚ .
Η Τουρκία διαθέτει ένα στόλο από ναυπηγημένα αποβατικά πλοία LCT με τα οποία μαζί με την αναβαθμισμένη δύναμη ελικοπτέρων,  επιθετικών ATAK  και μεταφορικών SIKORSKY,  ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να καταλάβει ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές .
Όσον αφορά τα αποβατικά σκάφη, ο τουρκικός στόλος διαθέτει 4 μεγάλα αποβατικά σκάφη και 22 μικρότερα. Ο ελληνικός στόλος από την πλευρά του διαθέτει 3 πλοία γενικής υποστήριξης, 5 αρματαγωγά και 4(;) σκάφη ταχέας μεταφοράς χόβερκραφτ καθώς και  αριθμό μικρών αποβατικών και άλλων βοηθητικών πλοίων.
Θα πρέπει βέβαια εδώ να επισημάνουμε αυτό που τονίζουν τόσο Έλληνες όσο και ΝΑΤΟϊκοί ανώτατοι αξιωματικοί .
Σίγουρα είναι απαραίτητα τα οπλικά συστήματα και οι υποδομές ωστόσο αυτό που κάνει την ειδοποιό διαφορά πάντα είναι  το πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό ειδικά αυτό που  πολεμάει υπέρ » βωμών και εστιών «.
Οι Τούρκοι όμως ευρίσκονται σε πλήρη αλαζονεία και έχουν την πεποίθηση ότι απέναντι τους θα βρουν μηδενική ή «χλιαρή»  αντίσταση τύπου Βόρειας Συρίας ή Ιράκ και όχι τον ελληνικό στρατό που τους «ξεφτίλισε» και συνεχίζει να το κάνει σε πάμπολλες νατοϊκές ασκήσεις, και αυτό είναι καλό διότι είναι…μείον τους.
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com