Translate

Αποφασισμένοι για όλεθρο: Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δοκιμή της πυρηνικής βόμβας βαρύτητας Β61-12-Στην τελική ευθεία για πλήγμα εναντίον της Β. Κορέας


Καθώς τα μάτια σε όλον τον πλανήτη ήταν στραμμένα στην πρώτη χρήση της «Μητέρας των Βομβών» σε πραγματική μάχη, η Αμερικανική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA) ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή της αναβαθμισμένης πυρηνικής βόμβας βαρύτητας στη Νεβάδα.
Η NNSA σε συνεργασία με την USAF ολοκλήρωσαν την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση της B61-12 πυρηνικής βόμβας βαρύτητας στις 14 Μαρτίου στο πεδίο δοκιμών Tonopah στη Νεβάδα.
Η δοκιμή αποσκοπούσε στην εκτίμηση των «μη – πυρηνικών λειτουργιών» της βόμβας, αλλά και στην ικανότητα ρίψης της βόμβας από μαχητικό F – 16. Ένα F – 16 από την αεροπορική βάση Nellis πραγματοποίησε τη ρίψη του «μη – πυρηνικού» τμήματος της βόμβας. Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι ήταν πυρηνικά απενεργοποιημένη.«Η επιτυχημένη αυτή δοκιμή παρέχει κρίσιμες πληροφορίες καταλληλότητας οι οποίες εξασφαλίζουν ότι το βασικό σχέδιο της βόμβας πληροί τις στρατιωτικές προδιαγραφές», δήλωσε αξιωματούχος της NNSA. H NNSA ανήκει στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την διαχείριση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.
Η Β61 – 12 είναι μία βελτιωμένη έκδοση της B61 βόμβας βαρύτητας, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του πυρηνικού οπλοστασίου της USAF, καθώς και ένα από τα συστατικά μέλη της επονομαζόμενης «πυρηνικής τριάδας» την οποία συμπληρώνουν οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται είτε από πυρηνικά υποβρύχια είτε από σιλό πυραύλων.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εγκρίνει ένα μακρόπνοο και ακριβό πλάνο αναβάθμισης της «πυρηνικής τριάδας» των ΗΠΑ, το οποίο είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του. H B61 -12 προορίζεται να αντικαταστήσει όλες τις παραλλαγές της B61 που είναι αυτή τη στιγμή επιχειρησιακές.
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com