Translate

ΗΠΑ: βαριές κουβέντες μεταξύ Ερντογάν-Τίλερσον: Η Άγκυρα δίνει αποδείξεις για εμπλοκή ΗΠΑ στο πραξικόπημα – Η αμερικανική αεροπορία βομβάρδισε τζαμί στη Β.Συρία – 40 νεκροί, 100 τραυματίες


Χάος στις Αμερκανοτουρκικές σχέσεις καθώς φαίνεται ότι η επίσκεψη Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα οδηγήθηκε σε ναυάγιο! Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν βαριές κουβέντες ανάμεσα σε Ερντογάν και
Τίλερσον με τον πρώτο να ζητεί εξηγήσεις από τις ΗΠΑ γιατί του βομβαρδίζουν τα Τζαμιά και να κατηγορεί την Ουάσινγκτον για εγκλήματα πολέμου και για ανάμιξη στο πραξικόπημα!
Γι αυτό η Άγκυρα ξεκίνησε να δίνει αποδείξεις αμέσως μετά την αποχώρηση Τίλερσον για εμπλοκή των ΗΠΑ στο πραξικόπημα της Τουρκίας! 
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον του Ερντογάν, ιμάμης της πολεμικής αεροπορίας Αντίλ Οκσούζ, προστατεύεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μέσα στο  Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη ενώ τονίζουν ότι θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας και άλλες διασυνδέσεις των Αμερικανών στη χώρα με πραξικοπηματίες όπως ποιοι οργάνωσαν και ενορχήστρωσαν το πραξικόπημα…
Παράλληλα, ο νέος πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα σε Αμερικανούς και Τούρκους σχετίζονταν με θέμα την θανάσιμη επίθεση της αμερικανικής αεροπορίας που έγινε στις 16 Μαρτίου  στο βόρειο τμήμα της Συρίας κατά την οποία περισσότεροι από 40 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν ένα τζαμί χτυπήθηκε από αεροσκάφη των ΗΠΑ.
Φαίνεται ότι ο Ερντογάν περίμενε στη γωνία τον Τίλερσον για το θέμα αυτό το οποίο έχει αρκετό «βάθος».
Το Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο είχε ανακοινώσει τότε ότι οι επιδρομές των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών είχαν σαφή στόχο το τζαμί του χωριού κατά την διάρκεια της βραδινής  προσευχής .
Ανέφερε ότι 40 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν με πολλούς να είναι παγιδευμένοι κάτω από το γκρεμισμένο  τζαμί.
Ο αμερικανικός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αυτό. «Εμείς δεν στοχεύσαμε τζαμί, αλλά το κτίριο που ήταν δίπλα και στο οποίο πραγματοποιούνταν συνάντηση ισλαμιστών τρομοκρατών της Αλ Κάιντα (Το τζαμί ήταν 15 μέτρα από το κτίριο) , δήλωσε ο συνταγματάρχης John J. Thomas, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.
Όμως είναι γνωστό ότι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται και πολεμούν πλάι πλάι με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στην Συρία…Άρα μήπως οι ΗΠΑ κάτι γνώριζαν και το βομβάρδισαν;
Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Centcom, «οι δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν μια αεροπορική επιδρομή με στόχο στελέχη της Αλ-Κάιντα στη Συρία σε τοποθεσία στην Ιντλίμπ, σκοτώνοντας αρκετούς τρομοκράτες».Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης αργότερα διευκρίνισε ότι η ακριβής τοποθεσία της επίθεσης ήταν η ίδια με το  τζαμί του χωριού  Al-Jineh, στην επαρχία του Χαλεπίου .
«Θα εξετάσουμε τυχόν ισχυρισμούς των αμάχων σε σχέση με αυτή την επίθεση» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοια περιστατικά», είπε, προσθέτοντας ότι η Centcom δεν είχε λάβει καμία άμεση αναφορά  για απώλειες αμάχων.

Ο Αμερικανός αξιωματικός ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ κατέστρεψε το μισό κτίριο στο οποίο ελάμβανε χώρα η συνάντηση των τρομοκρατών».

pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com