Translate

Τηλεχειριστήριο πόνου το νέο όπλο που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ(άρθρο του 2005!) vid

Image result for βλητικά όπλα παλμών ενέργειας PEP
Μη θανατηφόρα όπλα που προκαλούν το μέγιστο δυνατό πόνο από απόσταση έως και δύο χιλιομέτρων αναπτύσσονται για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού, αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα.
 

Τα «βλητικά όπλα παλμών ενέργειας» (PEP) προορίζονται κυρίως για την καταστολή βίαιων επεισοδίων και σχεδιάζονται ώστε να μην προκαλούν βλάβες. 

Ωστόσο πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση τους ισοδυναμεί με βασανιστήριο και ενδέχεται να είναι επικίνδυνη. 

Ένα από τα επίμαχα έγγραφο, ένα ερευνητικό συμβόλαιο μεταξύ του αμερικανικού Γραφείου Ναυτικής Έρευνας και του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αναφέρεται στις «αισθητηριακές συνέπειες» όπλων λέιζερ τα οποία δημιουργούν στο σώμα του θύματος ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που παραλύουν το σώμα και προκαλούν αφόρητο πόνο. 

Στο συμβόλαιο απέκτησε πρόσβαση η Sunshine Project, οργάνωση η οποία αποκαλύπτει έρευνες βιολογικού πολέμου, η οποία επικαλέστηκε τη νομοθεσία για την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών (Freedom of Information Act). 

Τα PEP εκπέμπουν παλμούς λέιζερ οι οποίοι, όταν φτάσουν στο θύμα, δημιουργούν ένα διαστελλόμενο σύννεφο πλάσματος (ιονισμένου αερίου). 

Το πλάσμα, με τη σειρά του, δημιουργεί έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό οπου προκαλεί ηλεκτρικές εκτονώσεις στις νευρικές ίνες του σώματος. 

Σύμφωνα με έκθεση των μη θανατηφόρων όπλων για λογαριασμό του Συμβουλίου Ναυτικών Μελετών το 2003, σε έρευνες νε πειραματόζωα προκαλούν «πόνο και προσωρινή παράλυση». 

Τώρα, το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Φλόριντα στο Ορλάντο θα προσδιορίσει ποια μπορεί να είναι η μέγιστη δυνατή διέγερση των νευρικών ινών, δηλαδή ο μέγιστος πόνος, χωρίς να προκαλούνται βλάβες στους ιστούς. 

Το σχετικό έγγραφο έχει υποστεί λογοκρισία

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com