Translate

Άσκηση εκκένωσης για επίθεση με πυραύλους στην Ιαπωνία vid

Τα ιαπωνικά Μέσα αναφέρονται στην πιθανότητα επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα - Μεγαλώνει η ένταση με την Κίνα

Μεγάλα ερωτηματικά και τρόμο έχει προκαλέσει στους κατοίκους αρκετών περιοχών της Ιαπωνίας, η απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει άσκηση εκκένωσης σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί επίθεση με πυραύλους από εχθρική δύναμη.

Η άσκηση έγινε για πρώτη φορά και αφορούσε τόσο σχολικά συγκροτήματα, όσο και απλούς πολίτες που διέμεναν στις οικίες τους. Η άσκηση έδειξε στους Ιάπωνες πως να αντιδράσουν αμέσως μετά τον ήχη των σειρηνών που θα ακουστούν και σε ποια σημεία να μεταβούν, ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιαπωνικά Μέσα, η άσκηση αφορά την πιθανότητα επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, η οποία απείλησε ευθέως το Τόκιο, εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους κοντά σε αμερικανικές βάσεις, στο όριο της ιαπωνικής επικράτειας.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η ένταση με την Κίνα, μετά την απόφαση της Ιαπωνίας να στείλει πολεμικό πλοίο στη Νότια Σινική Θάλασσα. Η Κινέζα υπουργός Εξωτερικών την Πέμπτη, ενημέρωσε δημοσίως πως αν η Ιαπωνία επιμείνει στις προκλήσεις και στον σχεδιασμό της, θα υπάρξουν αντιμέτρα και αντίποινα.

                                                                                                          protothema

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com