Translate

"Φουντώνει" η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο vid

Παίρνουν φωτιά τα Βαλκάνια. Ντόμινο εξελίξεων που θα φέρει γενική ανάφλεξη οργανωμένα από την ΝΤΠ  - Τις πλέον κρίσιμες στιγμές βιώνουν οι χώρες των Βαλκανίων, με τους Σέρβους και τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να βρίσκονται ένα βήμα πριν την πολεμική σύγκρουση.

Πιο συγκεκριμένα, η αιφνίδια κίνηση του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου χθες, Χ.Θάτσι, να αναγγείλει σχέδιο ίδρυσης Ειδικών Δυνάμεων στο κρατίδιο κατά τα πρότυπα χωρών όπως οι ΗΠΑ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Σερβίας.
Με την απειλή πολέμου να πλανάται πάνω από τα δύο κρατίδια, οι Σέρβοι όντας αποφασισμένοι να μην παραβιαστεί η συνθήκη του ΟΗΕ για το Κόσοβο, διέταξαν όλες τις στρατιωτικές τους δυνάμεις να είναι σε πλήρη ετοιμότητα πολεμικής σύρραξης ανά πάσα στιγμή!
Το διάταγμα αυτό το εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της ομόδοξης χώρας, αλλά και του προέδρου της Δημοκρατίας.
Η κινητοποίηση αυτή αφορά τον έλεγχο των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, δηλαδή σε σενάρια πολέμου κατά τα οποία το κράτος της Σερβίας απειλείται από έξωθεν επέμβαση.
Άγνωστος είναι ο ρόλος που θα παίξει η παραδοσιακή σύμμαχος της Σερβίας, η Ρωσία, καθώς και ο ρόλος του ΝΑΤΟ, μετά και την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ.
                                                                                                                      πηγη
επιμέλεια  spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com