Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ -Tα έδωσα όλα στον Κόκκαλη, τον Μπόμπολα, τον Κοπελούζο.Εκανα ότι μου είπατε, τι άλλο θέλετε να κάνω; Σε απόγνωση προσπαθεί να καταλάβει τι του γίνεται

Tα έδωσα όλα στον Κόκκαλη, τον Μπόμπολα, τον Κοπελούζο. Εκανα ότι μου είπατε, τι άλλο θέλετε να κάνω;
Σε απόγνωση ο Τσίπρας προσπαθεί να καταλάβει τι του γίνεται από την στιγμή που οι εγχώριοι Ελληνες ολιγάρχες-εκπρόσωποι των γερμανικών πολυεθνικών τον διαβεβαιώνουν ότι “Αλέξη μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά, η Μέρκελ θα σου δώσει την αξιολόγηση…”, αλλά για την ώρα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Το Μαξίμου δίνοντας τα Αεροδρόμια στην Γερμανική Fraport (η οποία συνεργάζεται με τους Κόκκαλη-Κοπελούζο) και τους δρόμους στον Μπόμπολα που είναι συνεταίρος της Γερμανικής Hochtief  ευελεπιστεί ότι ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων που στηρίζει τον Σόιμπλε θα ασκήσει την επιρροή του για μια ακόμη φορά υπέρ του Αλέξη.
Την ίδια στιγμή στον Πήγασο του Μπόμπολα διεξάγουν έρευνα ορκωτοί λογιστές μετά από σχετικό πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα θαλασσοδάνεια των 170 εκατ. ευρώ ενώ οι εταιρίες του Κόκκαλη έχουν κι αυτές με την σειρά τους ιλιγγιώδη δανεισμό που καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες πολίτες.
Παρότι ο Τσίπρας δίνει τα ρέστα του στους γερμανοτραφείς εγχώριους Ολιγάρχες για να αφήσει αμεταρρύθμιστο το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος ο Σόιμπλε εξακολουθεί να του κάνει τη ζωή δύσκολη:
Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο αν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας μόλις σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Ο Σόιμπλε επίσης, άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ για τις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.Ο Γκάμπριελ είχε δηλώσει πως η Γερμανία θα πρέπει να παρέχει περισσότερα λεφτά στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Ο Σόιμπλε ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Γκάμπριελ, δήλωσε στο ραδιόφωνο, διότι “πηγαίνουν εντελώς προς λάθος κατεύθυνση” και στέλνουν το λάθος μήνυμα.Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν ήταν κυρίως τα λεφτά, αλλά ότι τα λεφτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σωστό τρόπο. Σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε τόνισε ότι “η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό μόνο εάν έχει μια ανταγωνιστική οικονομία”.
Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να διεξάγει μεταρρυθμίσεις και ότι θα χρειαστεί χρόνο, τονίζοντας “αλλά εάν ο χρόνος δεν αξιοποιηθεί για να διεξαχθούν μεταρρυθμίσεις διότι αυτό δεν είναι εύκολο, τότε πρόκειται για λάθος δρόμο”.
Eπιπλέον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit για τη Βρετανία, ωστόσο τόνισε ότι οι χώρες που θέλουν να επωφεληθούν σε σχέση με την ‘Ενωση πρέπει επίσης να αναλάβουν δεσμεύσεις.
“Πρέπει να βρούμε έναν δίκαιο δρόμο –αν η Βρετανία εξακολουθεί να θέλει να έχει καλή πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα πρέπει να αναλάβει τις αντίστοιχες δεσμεύσεις και αν δεν το θέλει αυτό, τότε θα υπάρξει διαχωρισμός– αυτό είναι κρίμα για τη Βρετανία”, σημείωσε.
“Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις απώλειες όσο το δυνατόν πιο μικρές, αλλά είναι σαφές ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν πρέπει να μολυνθεί από αυτό”, τόνισε.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com