Translate

O EΠOIKIΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ - Σε 30 μέρες οι πρώτοι μουσουλμάνοι έποικοι στην Κρήτη, που θα πάνε vid

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρο στην κρητηΞεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη λαθρομεταναστών στην Κρήτη, με την άφιξη των πρώτων 700 να τοποθετείται και επίσημα στις αρχές Απριλίου.Γεγονός που επαλήθευσε τις δηλώσεις Γ. Μουζάλα που παραχώρησε το Δεκέμβριο του 2016 στην ΚΡΗΤΗ TV.
Δύο μήνες μετά η Ύπατη Αρμοστεία ειδοποιεί την ΠΕΔ Κρήτης μέσω της Αναπτυξιακής και του προέδρου της Μ. Κοκοσάλη πως και επίσημα στις αρχές Απριλίου το πρώτο κύμα μουσουλμάνων εποίκων πατάει πόδι στην Κρήτη, δίνοντας μάλιστα ακόμα και οδηγίες για το πώς θα διαχειριστούν οι δήμοι του νησιού το θέμα.
Τι ζητάει όμως η Ύπατη Αρμοστεία από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, προκειμένου να κλιμακωθεί ο σχεδιασμός της φιλοξενίας;
Τη φιλοξενία των  πρώτων 700 λαθρομεταναστών οι οποίοι θα φτάσουν στο νησί , δηλαδή το 30% του συνολικού αριθμού που θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη… θα υπάρξει μίσθωση 125 σπιτιών τα οποία θα φιλοξενούν έως 6 άτομα το καθένα, ενώ θα λειτουργούν 2 γραφεία σε Ηράκλειο και Χανιά που θα διαχειρίζονται την όλη κατάσταση με φόντο τη φιλοξενία τους καθώς και τα έγγραφα των αιτούντων άσυλο!!
Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρο στην κρητηΕπίσης Ο προϋπολογισμός για την διαχείριση των προσφύγων αναμένεται αν φτάσει το ύψος των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ ενώ θα προσληφθούν 45 άτομα για την διαχείριση των λαθρομεταναστών σε διάφορες ειδικότητες
(Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κτλ)
•  Φιλοξενία 700  λαθρομεταναστών
•  Μίσθωση 125 σπιτιών
• Θα λειτουργήσουν 2 γραφεία σε Ηράκλειο και Χανιά
• 45 απασχολούμενοι σε δομές  
6 άτομα σε κάθε σπίτι και για 6 μήνες διαμονή έως ότου θα εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο σε κάποια από τις χώρες της Ε.Ε. .
Παρά την παραδοχή  για καθυστερήσεις εις βάρος της Κρήτης δια στόματος υπουργού λαθρομετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα αποκλειστικά στην Κρήτη TV τον περασμένο Δεκέμβριο, στην επανεκκίνηση των διαδικασιών εντοπίζονται εκ νέου από πλευράς της αυτοδιοίκησης λανθασμένες κινήσεις, με τους δημάρχους του νησιού να καταγγέλλουν πως πάμε στα τυφλά ακόμα και στο θέμα της αναζήτησης κατοικιών 30 ημέρες πριν από την άφιξη των πρώτων μουσουλμάνων εποίκων .
Πάντως παρά τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των δημάρχων του νησιού, η αναπτυξιακή Ηρακλείου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογράψει συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία, όπου η δεύτερη ενημέρωσε την πρώτη πως δέχονται να υπογράψουν μαζί τους ως ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, για τη φιλοξενία και των 2.000 λαθρομεταναστών μελλοντικά.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com