Translate

Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΣΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! – «ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ»! Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑ!

Η Συρία εκτόξευσε τρεις πυραύλους ενάντια ισραηλινών μαχητικών αεροπλάνων, σε μια από τις πιο σοβαρές στρατιωτικές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.
Ο υπουργός εσωτερικής αμύνης του Ισραήλ απείλησε να διαλύσει τους αμυντικούς μηχανισμούς της Συρίας αν αυτοί ξαναχρησιμοποιηθούν ενάντια στα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη. «Την επόμενη φορά που οι Σύριοι χρησιμοποιήσουν τα συστήματα αεράμυνας ενάντια στα αεροσκάφη μας, θα τα διαλύσουμε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό» δήλωσε ο Avigdor Lieberman σε μετάδοση στο ραδιόφωνο της χώρας του.
Οι αεροπορικοί αξιωματούχοι είπανε πως τέσσερα Ισραηλινά αεροσκάφη που βρισκόντουσαν σε αποστολή να διαλύσουν ένα μέρος οπού φυλασσόντουσαν όπλα της Λιβανέζικης στρατιωτικής ομάδας Χεζμπολάχ, δεχτήκαν επίθεση από τρεις πυραύλους της Σύριας αεράμυνας.
Η Δαμασκός υποστηρίζει ότι ένα από τα αεροσκάφη καταρρίφθηκε σε Ισραηλινή περιοχή και ένα ακόμη χτυπήθηκε- μια δήλωση που αρνείται ο στρατός του Ισραήλ, λέγοντας ότι κανένα από τα αεροσκάφη δεν χτυπήθηκε.
Οι περισσότερες Ισραηλινές επιθέσεις σε Συριακό έδαφος κατά τα τελευταία χρόνια σκόπευαν να εμποδίσουν την μεταφορά όπλων στην στρατιωτική ομάδα Χεζμπολάχ, η οποία παλεύει στο πλευρό του Σύριου Προέδρου Bashar al-Assad ενάντια στις επαναστατικές δυνάμεις.
Σε ένα σχολιασμό πάνω στην κατάσταση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Η πολιτική μας είναι εξαιρετικά συνεπής. Όταν εντοπίζουμε προσπάθειες για μεταφορά προηγμένων όπλων στην Χεζμπολάχ, και εφόσον έχουμε την λογική και επιχειρησιακή ικανότητα να την αποτρέψουμε, τότε θα το κάνουμε. Έτσι ήταν από την αρχή και έτσι θα συνεχίσει να είναι.»
Η Ρωσία κάλεσε το Ισραήλ στη Μόσχα
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση με στόχο συριακά στρατεύματα κοντά στην Παλμύρα της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής Γκάρι Κορέν κλήθηκε για συνομιλίες στο υπουργείο την περασμένη Παρασκευή.
Σε ανακοίνωσή της, την Παρασκευή, η διοίκηση του Συριακού Στρατού αναφέρει ότι κατέρριψε ένα από τέσσερα μαχητικά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο φέρεται να παραβίασε τον εναέριο χώρο της και να έπληξε στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Παλμύρα.
Η Διοίκηση χαρακτήρισε την κίνηση αυτή επιθετική πράξη που είχε στόχο να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι δεν κατερρίφθη κάποιο μαχητικό τους.
makeleio

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com