Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνθηση οικονομίας και φρενίτιδα προσλήψεων στις ΗΠΑ μετά την εκλογή Ντόναλντ Τραμπ

Η εκλογή Τραμπ και η πολιτική του «America First» ήδη αποδίδει καρπούς στον οικονομικό τομέα. Τον πρώτο μήνα της προεδρίας του οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 298.000, ξεπερνώντας και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.
Η τεράστια αυτή αύξηση στις θέσεις εργασίας μέσα σε έναν μήνα είχε ως επακόλουθο την ίδια περίοδο την μείωση του εθνικού χρέους κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε το τεράστιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το οικονομικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το επιτελείο του Τραμπ στηρίζεται στους εξής βασικούς άξονες: Σημαντική μείωση της φορολογίας, περισσότερες δαπάνες για έργα υποδομής, λιγότερο διεθνές εμπόριο και αυξημένοι δασμοί στις εισαγωγές, κατάργηση των συμφωνιών παγκόσμιου εμπορίου, στήριξη της εγχώριας παραγωγής, αυστηρός έλεγχος της ομοσπονδιακής τράπεζας FED, απαγόρευση εισόδου στους μετανάστες που απομυζούν θέσεις εργασίας από τους αμερικανούς πολίτες, κατάργηση του προγράμματος υγείας Obamacare.
Πιο αναλυτικά ο Τραμπ έχει ως στόχο να μειώσει τους φόρους κατά 6% ετησίως, ήτοι κατά 4.400 δισ. δολάρια σε δέκα χρόνια, επί του συνόλου των φορολογικών εσόδων. Έτσι οι φορολογικές κλίμακες από επτά θα γίνουν τρεις (12%, 25%, 33%), καταργείται ο φόρος κληρονομιάς ενώ θα υπάρξουν μεγάλες ελαφρύνσεις σε οικογένειες με παιδιά. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις η φορολόγηση των κερδών θα μειωθεί από το 35% στο 15%, δημιουργώντας έτσι κίνητρα για περισσότερες επενδύσεις και αύξηση των θέσεων εργασίας. Για τις δαπάνες στις υποδομές ο Τραμπ έχει υποσχεθεί έργα 1.000 δις δολαρίων σε βάθος δεκαετίας, κάτι που οι ειδήμονες θεωρούν απόλυτα εφικτό. Σύμφωνα με έγκυρους οικονομολόγους αυτή η οικονομική πολιτική θα προσφέρει ρυθμούς ανάπτυξης 3-4% ετησίως, με επιπτώσεις την ενίσχυση του δολαρίου, την μείωση του εθνικού χρέους και την αύξηση των θέσεων εργασίας.
Σε επίπεδο παγκόσμιου εμπορίου η οικονομική πολιτική του Τραμπ προβλέπει επιβάρυνση των εισαγωγών με δασμούς από 35% έως 45% και πάγωμα ή κατάργηση όλων των συμφωνιών παγκόσμιου εμπορίου. Η δε κοινωνική προστασία και υγεία θα στηρίζεται μετά την κατάργηση του περιβόητου νόμου Obamacare σε χορηγούμενο από τις δημόσιες αρχές voucher (κουπόνια περίθαλψης και πρόνοιας) σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, κάτι που έχει ευρεία λαϊκή αποδοχή στις υποβαθμισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.
Κεντρικός άξονας της οικονομικής πολιτικής του Τραμπ παραμένει ο έλεγχος του σιωνιστικού παραμάγαζου με την επωνυμία Federal Reserve Bank (Fed), το οποίο είναι υπεύθυνο για όλες τις παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις του 20ου αιώνα και θρυαλλίδα  παγκόσμιων και περιφερειακών πολέμων.
Η εφαρμογή της πολιτικής «America First» ήδη δείχνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της, κάτι που εκτιμάται δεόντως από τον αμερικανικό λαό και τους άνεργους πολίτες αυτής της χώρας, ουχί όμως από το σιωνιστικό λόμπι της Ουάσιγκτον το οποίο συνεχίζει να δαιμονοποιεί τον Τραμπ με παντοίους τρόπους, ελπίζοντας στην αποκαθήλωση του νέου προέδρου και στην συνέχιση των σχεδίων επιβολής παγκόσμιας ηγεμονίας.
Γ. Λιναρδής  
πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Η εθνική δεξιά του Τραμπ δείχνει τον δρόμο - Η ΑΛΗΘΕΙΑ πρέπει επιτέλους να ακουστεί και στην Ελλάδα

Είναι μάλλον περιττό να πούμε το πόσο έχει κουράσει η συζήτηση γύρω από τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη και κυρίως το πόσο ΛΑΘΟΣ αποδεικνύονται οι τρόποι αντιμετώπισής της.