Translate

Οι Τούρκοι έχουν «λαδώσει» τους… μισούς στρατηγούς και διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον

ΗΠΑ – Αποκάλυψη: Ο Μαικλ Φλιν εργαζόταν για εταιρεία τουρκικών συμφερόντων μετά την εκλογή του
Τα συμφέροντα ολλανδικής συμβουλευτικής εταιρείας που είχε
διασυνδέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξυπηρετούσε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τον Φεβρουάριο μετά την αποκάλυψη για τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν από την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση, όπως αναφέρει το Politico, το γεγονός ότι την ημέρα των εκλογών ο Φλιν είχε γράψει σε άρθρο γνώμης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εκδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει ότι πληρωνόταν από τη συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, όπως είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο το περιοδικό η συμβουλευτική εταιρεία του Φλιν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εταιρείας Inovo BV, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές. Εγγραφα αποκαλύπτουν μάλιστα ότι άτομα από την εταιρεία του Φλιν είχε μυστικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Inovo, Καμίλ Εκίμ Αλπτεκίν, στη συνάντηση είχε πάρει μέρος και ο ίδιος ο Φλιν.
 Σύμφωνα με τα ίδια τα έγγραφα η Inovo BV κατέβαλε στην εταιρεία του Φλιν το ποσό των 535.000 δολαρίων το διάστημα ανάμεσα στις 9 Σεπτεμβρίου και 14 Νοεμβρίου του 2016, προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Αγκυρα ως ο εγκέφαλος του αποτυχημένου προαξικοπήματος.
Αν και η εταιρεία του Φλιν είχε αποκαλύψει τον Σεπτέμβριο τη συνεργασία της με την ολλανδική εταιρεία, δεν είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπει ο νόμος, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που έπραξε αναδρομικά.Εκπρόσωπος πάντως του Φλιν δήλωσε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας είχε προσληφθεί από την Inovo, προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση του επιχειρηματικού κλίματος εμπιστοσύνης σε κύκλους στις ΗΠΑ.Πάντως, στο άρθρο γνώμης του ο Φλιν είχε υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να παρέχουν «ασφαλές καταφύγιο» στον Γκιουλέν παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί.
Καθημερινή
infognomonpolitics

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com