Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έσκασε η πρώτη βόμβα δια χειρός Ν.Τραμπ: Ισραηλινός Στόλος ταχέων σκαφών θα προστατεύει τις εξέδρες φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ!


Για την ηγεσία του ισραηλινού ναυτικού, οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την έναρξη γεωτρήσεων και την τοποθέτηση εξεδρών , συνδέονται και με την προμήθεια και  νέων υποβρυχίων, επιφέροντας
μια εκπληκτική στροφή των γεγονότων.
Το Τελ Αβίβ συνήθως τηρεί άκρα μυστικότητα  και δεν εξωτερικεύει τέτοια ζητήματα που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας .
«Δεν είναι ωραίο να διαβάσετε τέτοιου τύπου ιστορίες, αλλά στο κάτω κάτω δημιουργεί πολύ υψηλό κίνητρο. Πολλά στελέχη μας θέλουν να υπηρετήσουν σε αυτά τα σκάφη», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματικός του ναυτικού. Αυτά τα σκάφη θα είναι κλάσεως  Sa’ar 6 και θα έρθουν  από τη Γερμανία όχι νωρίτερα από δυόμισι χρόνια από τώρα.
Αλλά το ισραηλινό ναυτικό δεν στέκεται αδρανές και ήδη διεξάγει έρευνα αγορά  νέων σκαφών με σκοπό την προστασία των γεωτρύπανων που θα βρίσκονται σε διεθνή ύδατα.
Εδώ το θέμα αφορά και την Κύπρο η οποία το καλοκαίρι θα ξεκινήσει την αξιοποίηση θαλασσιών οικοπέδων στην ΑΟΖ , πάντα με το φόβο του τουρκικού παράγοντα .
Άλλωστε υπάρχει αμυντική συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου για το ζήτημα αυτό και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε επεισόδια με πρωταγωνιστές τους Τούρκους το επόμενο  διάστημα.  
Σε ισραηλινή ακτή υπάρχει σήμερα ειδικό σκάφος που ονομάζεται Atwood, το οποίο πρόκειται να τοποθετήσει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες γεωτρήσεων στον κόσμο όταν ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου .
Η πλωτή εξέδρα είναι έτοιμη από τον περασμένο Οκτώβριο, δεκάδες μίλια δυτικά της Χάιφα, για σκοπούς γεώτρησης στο κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar 8.
Ο Ισραηλινός πλοίαρχος Ziv Rom, ο διοικητής του στολίσκου ταχέων σκαφών είναι ο διοικητής ασφαλείας όλων των πλατφορμών με αποστολή του την προστασία  από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση.
Για την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος υπάρχουν 11 κορβέτες κατευθυνόμενων βλημάτων του ισραηλινού ναυτικού.
Τρεις από αυτές είναι κορβέτες κλάσεως Sa’ar 5 οι οποίες αγοράστηκαν την δεκαετία του 1990 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα υπόλοιπα είναι μικρότερα σκάφη (πυραυλάκατοι), κλάσεως  Saar 4 και 5, τα οποία κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ .
«Κάθε ένα από αυτά τα σκάφη θα μπορούσε να εκπληρώσει αυτή την αποστολή», λέει ένας ανώτερος αξιωματικός του ναυτικού, σημειώνοντας ότι υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη φύση των εργασιών.
«Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών έπρεπε να αλλάξει ολόκληρη την αντίληψή μας σε μια τεράστια περιοχή για το πώς θα γίνεται η διάκριση μεταξύ φίλου και εχθρού», τονίζει ο ίδιος.
 Τα υπόλοιπα σχέδια θα τα δούμε …σίγουρα στην πράξη σε σχέση με την Τουρκία.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

ΣΕΙΣΜΟΣ: 1237 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΛΩΣΑΝ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΓΕΙΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

1237 πούλμαν αναχωρούν  προορισμό της Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, Εξήντα λεωφορεία  έχει ναυλώσει μόνο η Ι.Μ. Κίτρους, ενώ από Κρήτη αναχωρούν δύο ναυλωμένα

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.