Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλωσόρισες δολάριο! – Τι θέλουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα και η προειδοποίηση προς την Γερμανία: «Ο Ν.Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις» vids

Πως γίνεται η Ελλάδα ένα βήμα πριν το Grexit, χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση να ανακοινώνει το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της δεκαετίας; Αρχικά θα πρέπει να πούμε «καλωσόρισες δολάριο» και να τονίσουμε ότι η συμφωνία όπως άλλωστε και η κρίση χρέους είναι
γεωπολιτικό πρόβλημα, Ν.Τραμπ και ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να κοντύνουν την Γερμανία και να αλλάξει η ΕΕ. Όπως είχαμε αναφέρει σε διαδοχικά άρθρα μας η Ελλάδα ψωνίζει μόνο αμερικανικά και ρωσικά όπλα ενώ είχαμε αναφέρει εξαρχής για την συμφωνία Ν.Τραμπ- Β.Πούτιν με στόχο την Γερμανία. Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας  Συμφωνία Τραμπ-Πούτιν για στρατιωτική υποστήριξη της Ελλάδας – Βλέπουν πώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε κατάρρευση
Μία πρώτη απάντηση μπορεί να δίνει το γεγονός πως από τα τρία εξοπλιστικά προγράμματα τα δύο είναι αμερικανικά και το τρίτο ρωσικό. Κανένα ευρωπαϊκό. Ήδη, υπήρξε η πρώτη αντίδραση από το Βερολίνο, μέσω της γερμανικής εφημερίδας Bild, που έγραψε ότι «εμείς (σ.σ. εννοώντας τους Ευρωπαίους) δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα και αυτοί αγοράζουν αεροσκάφη». Μήπως επιβεβαιώνεται το σενάριο της «επίθεσης»Τραμπ και Πούτιν μέσω του ΔΝΤ και της Ελλάδας στη Γερμανία; Διαβάστε ξανά τι αναφέραμε στο άρθρο μας Γιατί το «μίνι εξοπλιστικό» περιλαμβάνει μόνο αμερικανικά και ρωσικά όπλα – Άρχισε η επίθεση Τραμπ-Πούτιν στο Βερολίνο μέσω… Ελλάδας;
Καιρός είναι να πούνε κάποιοι για την υπόγεια συμφωνία επανεξοπλισμού της χώρας και πως συνδέεται με το οικονομικό πρόβλημα.
Γιατί το να ψωνίζεις ξαφνικά από τη Ρωσία ενώ υπάρχουν κυρώσεις και να το επιτρέπουν οι ΗΠΑ, δεν γίνεται έτσι απλά…
Ο Τεντ Μάλοκ, ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ ομολόγησε:
Θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ και με ΔΝΤ!
Σε νέα συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Μάλοκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το ΔΝΤ ακόμα και εκτός ευρώ.
Οπως είπε η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επαναχαράξει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της.
Κατά τον Μάλοκ, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ έως ότου ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και βγει στις αγορές.
Ο Μάλοκ εκτιμά πως η λειτουργία της ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη μέλη που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ και προβλέπει πως το ενιαίο ευρωπαικό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο και η ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.Χαρακτηρίζει επίσης, μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό το «persona non grata» των Ευρωπαίων, ενώ υπογραμμίζει πως ο Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις που θα διορίσει ανά τον κόσμο.
Ο επανεξοπλισμός της χώρας
Ένα άλλο επίσης εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι πώς σε ενημέρωση που έκανε χθες ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, όταν ρωτήθηκε πώς μπορούν να αντιδράσουν οι δανειστές στα κόστη των εξοπλιστικών προγραμμάτων της ΠΑ που ανακοινώθηκαν, είπε, «πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι εάν ενημερωθούν για τον τρόπο χρηματοδότησης δε θα φέρουν αντίρρηση. Δεν γίνονται όλα με ρευστό και συμπλήρωσε με νόημα, «ποιος μπορεί να αρνηθεί μια αμερικανική βοήθεια χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».
Όσον αφορά στα γαλλικά μαχητικά Mirage-2000, καίτοι αναγνωρίζεται πως αποτελούν «εργαλείο για το Αιγαίο», δεν θα γίνει εκσυγχρονισμός τους: Ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος λόγω υψηλού κόστους – πλην όμως, με την ολοκλήρωση θεμάτων νομικής φύσεως στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, θα λυθεί το θέμα της υποστήριξης τους.Αυτό σημαίνει πώς έχουν προηγηθεί συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης για χρηματοδοτικό πρόγραμμα όσον αφορά στην αναβάθμιση των F-16 και στην προμήθεια μία Μοίρας (20 αεροσκαφών) F-35. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η αγορά με τη μέθοδο του leasing, ενώπρόσθεσε πως η ΠΑ μπορεί να βρει πόρους για την χρηματοδότηση προγραμμάτων από διάφορους τρόπους, όπως είναι η εκποίηση παλαιού υλικού, ή η πώληση υπηρεσιών.
Απαντήσεις μετά την ολοκλήρωση των 6μηνων διαπραγματεύσεων, όσον αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 και την προοπτική προμήθειας F-35, αναμένει η ελληνική πλευρά, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις από οικονομικής και επιχειρησιακής άποψης, εξετάζοντας όλες τις πιθανές λύσεις.
Αυτό έκαναν γνωστό σε άτυπη ενημέρωση, ανώτατοι αξιωματούχοι τις πολεμικής αεροπορίας.
Ειδικότερα, για το νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα είναι 5ης γενιάς F-35, η ελληνική πλευρά, προκειμένου να το αποκτήσει, επιζητεί τρόπους ένταξης της τεχνολογίας Στελθ στο υφιστάμενο οπλοστάσιο της πολεμικής Αεροπορίας.
Όσο για τον εκσυγχρονισμό των F-16, εξετάζονται διάφορες φάσεις αναβάθμισής τους, ανάλογα με τις προτάσεις που θα υποβληθούν από την αμερικανική κυβέρνηση και τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, σε συνδυασμό και με τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Με αφορμή δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας (σ.σ. η γερμανική Bild έγραψε πως η Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση προβαίνει σε αγορές πολυδάπανων εξοπλιστικών συστημάτων) τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας διευκρίνισαν ότι το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος επιμερίζεται σε βάθος 10ετίας και υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρηματοδότησής του, είτε μέσα από λήζινγκ, είτε με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, είτε μέσω της πώλησης πεπαλαιωμένου αμυντικού υλικού που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση από ενδιαφερόμενες χώρες.
Έσοδα προσδοκώνται επίσης, από τη δημιουργία του πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και από την αναβάθμιση του ΚΕΑΤ (Ανδραβίδα), δεδομένης της συμμετοχής ενόπλων δυνάμεων ξένων χωρών σε κοινές ασκήσεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.Για το πυραυλικό σύστημα S-300 που ήδη διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις, «οπλικό σύστημα με περγαμηνές» όπως το χαρακτήρισαν οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας, αναφέρθηκε πως ο εκσυγχρονισμός του αφορά στην αναβάθμιση του λειτουργικού του συστήματος ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του πιο αποτελεσματικά. Διευκρίνισαν δε, ότι δεν τέθηκε θέμα αγοράς συστήματος S-400.
Στα εξοπλιστικά προγράμματα της πολεμικής Αεροπορίας περιλαμβάνονται επίσης:
η προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV – MALE
η προμήθεια νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους σταδίου επιλογής
η αντικατάσταση Α/Φ Τ-2 Ε, με νέο αεροσκάφος προχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης
η επαναπιστοποίηση όπλων και υλικών
η εργοστασιακή συντήρηση οπλικών συστημάτων και οχημάτων υποστήριξης.
Οι κυρίαρχοι στόχοι της πολεμικής Αεροπορίας είναι:Η δημιουργία πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, για την παροχή πτητικής εκπαίδευσης σε ιπτάμενους
Η αναβάθμιση του κέντρου εκπαίδευσης αεροπορικής τακτικής (ΚΕΑΤ) σε πολυδύναμο κέντρο εκπαίδευσης με την συμμετοχή ξένων χωρών και με δυνατότητα ολοκλήρωσης δύο ή τριών σειρών ανά έτος
Η βελτίωση διαθεσιμοτήτων των πτητικών μέσων της αεροπορίας, που χρησιμοποιούνται για κοινωφελούς σκοπούς (Super Puma, C-27). Εξάλλου, από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, η σχολή Ικάρων μαζί με τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, θα οργανώσουν το διασχολικό-διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην τεχνολογία συστημάτων άμυνας και ασφάλειας για την εκπαίδευση των νέων ανθυποσμηναγών, με στόχο την αναδιοργάνωση των δομών της πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με επιχειρησιακά πρότυπα και σύμφωνα με επιχειρησιακές ανάγκες.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια κατασπατάλησης. Για κάθε 1 ευρώ που μας δίνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του, θα πρέπει να επιστρέφουμε 100 λεπτά ασφάλειας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας.
Όσο δε για τα εξοπλιστικά προγράμματα που εξαγγέλλει η Τουρκία και τον κίνδυνο διατάραξης της ισορροπίας στο Αιγαίο, παρατήρησαν ότι η δυναμική του προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας, υπερτερεί εκείνης της γείτονος – κάτι που η τελευταία το γνωρίζει.
πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ vid

Ρώσοι επιστήμονες δείχνουν ότι η Ανταρκτική δεν είναι αυτό που μας λένε Όλοι έχουμε ακούσει για αυτή την ήπειρο ακραίες θεωρίες! Η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο. Είναι σχεδόν ακατοίκητη από ανθρώπους, με πληθυσμό μόνο μερικών χιλιάδων επιστημόνων που έχουν δημιουργήσει επιστημονικές βάσεις. Οι θαρραλέοι επισκέπτες, που είχαν το θάρρος να επισκεφθούν αυτό το μέρος, ανταμείφθηκαν με ένα μαγευτικό τοπίο και μια μοναδική εμπειρία. Αλλά πρόσφατα, ανακαλύψαμε ότι όλα όσα γνωρίζουμε για την Ανταρκτική μπορεί να φαίνονται λανθασμένα … Κατά τη γνώμη της Ρωσίας, αυτό που πραγματικά διακυβεύεται διατηρήθηκε απόλυτα μυστικό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τη ρωσική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μιλήσει γι ‘αυτό! Τώρα η Ανταρκτική έχει απαγόρευση και οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να κρατήσουν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη άκρως απόρρητη. Οι επιστήμονες από τη Ρωσία ανακάλυψαν ένα καινούργιο θανατηφόρο-φονικό πλάσμα με την ονομασ…

Πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την μεσαία τάξη σε απατεώνες! Γιατί δεν καταγγέλλουν επωνύμως και με στοιχεία αλλά συκοφαντούν γενικώς;

ΤΟ τελευταίο διάστημα δίνει και παίρνει μια νέα ορολογία, που έχει εισβάλλει για τα καλά στην δημόσια σφαίρα: ο στρατηγικός κακοπληρωτής!

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ 2017-ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ vid

Τα έθνη που πέρασαν το ψήφισμα των ενοποιημένων εθνών κατά του Ισραήλ θα κριθούν πολύ σύντομα από τον Θεό. Αυτό θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο να καταλάβουν, διότι