Translate

Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος: «Μόνο ΝΕΚΡΟΣ θα βγω» – Από μέρα σε μέρα «ΝΤΟΥ» των ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ στο μοναστήρι! vid

Αποτέλεσμα εικόνας για μεθοδιος εσφιγμενουΑποτέλεσμα εικόνας για μεθοδιος εσφιγμενου εναντια στη νεα ταξη πραγματων
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να πάνε στη Μονή Εσφιγμένου οι αστυνομικοί(τσιράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων) για να συλλάβουν τον Ηγούμενο Μεθόδιο και τον μοναχό Αντύπα.Την ίδια ώρα,
υποστηρικτές της παλαιάς αδελφότητας συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους ζητώντας να μην συλληφθεί ο ηγούμενος.
«Λευτεριά στον Γέροντα Μεθόδιο» ζητούν οι υποστηρικτές της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου. Άντρες, γυναίκες και παιδιά, ψέλνουν τον εθνικό ύμνο στο λιμάνι της Ουρανούπολης και διαμαρτύρονται για την καταδίκη του ηγούμενου αλλά και του μοναχού Αντύπα.
Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τώρα περιμένουν να μεταβούν οι αστυνομικοί στη Μονή και να τους συλλάβουν.
Όπως μας λέει αποκλειστικά μέσα από τη Μονή Εσφιγμένου ο Ηγούμενος Μεθόδιος, δεν φοβάται τίποτα:
«Περιμένουμε τους αστυνομικούς για τη σύλληψη, το τι θα γίνει από εκεί και πέρα, δεν ξέρω! Κι εδώ κελί είναι και εκεί κελί θα είναι. Ποια η διαφορά; Ούτε η φυλακή με φοβίζει, ούτε το να με σκοτώσουν με φοβίζει».
Όπως λένε οι 118 μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, εδώ και πολλά χρόνια έχει κοπεί κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Δεν υπάρχει καραβάκι που να επικοινωνεί με τη Μονή, δεν έχουν τηλέφωνο, ούτε ταχυδρομείο. Για να καταφέρουν να αγοράσουν τρόφιμα περπατούν ώρες μέσα από μονοπάτια, τα οποία απέκλεισαν από χθες οι αστυνομικοί, για να μην μπουν στη Μονή υποστηρικτές της παλαιάς αδελφότητας.
«Μόνο νεκρός! Όταν θα με βγάλουνε νεκρό από εδώ, μόνο τότε θα με βγάλουν από το μοναστήρι»προσθέτει ο Ηγούμενος Μεθόδιος.
Ο ηγούμενος και ο μοναχός Αντύπας καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, για τα επεισόδια και τις μολότοφ που έπεσαν τον Ιούλιο του 2013 στο κονάκι της Μονής, στις Καρυές, εναντίον δικαστικού επιμελητή και αστυνομικών που πήγαν να τους επιδώσουν δικαστική απόφαση για την εκκένωσή του. Ο ηγούμενος Μεθόδιος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός, γεγονός που δεν αποδέχεται.
«Αν η ποινή είναι ασύμβατη με άλλες ποινές που επιβάλλονται, σε παιδεραστές ας πούμε, δεν έχουμε ακούσει ποτέ ποινή 20 ετών σε παιδεραστή, έχουμε δει αστυνομικούς να καίγονται από μολότοφ αλλά ποινή 20 ετών δεν είδαμε, δεν είναι κάτι που μπορώ να το κρίνω εγώ αλλά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο» δήλωσε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, δικηγόρος της Μονής Εσφιγμένου.vlcsnap-2017-02-06-21h41m16s225-1486410722
Να σημειώσουμε, ότι τα προβλήματα ξεκινούν το 1972, τότε που η Μονή Εσφιγμένου αποφάσισε την διακοπή της μνημόνευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη και αποχώρησαν από την Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής πολιτείας. Η νέα Αδελφότητα συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους το 2002 και έκτοτε θεωρείται νόμιμη. Η παλιά όμως αρνείται να παραδώσει το μοναστήρι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς εντάσεις.
vimaorthodoxias.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com