Translate

Persona non grata ο Αμερικανός πρεσβευτής στις Βρυξέλλες

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!
«Σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει ευρώ» δήλωσε ο  Τεντ ΜάλοχImage result for Τεντ Μάλοχ

Κατ'εντολή του Βερολίνου οι Βρυξέλλες απέριψαν τον διορισμό του νέου Αμερικανού πρεσβευτή Τεντ Μάλοχ ο οποίος είχε πει ότι η ευρωζώνη εν αρχή και η ΕΕ αργότερα θα διαλυθούν.
                                                                        του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η κρίση που προκάλεσε η Γερμανία στις ευρωατλαντικές σχέσεις είναι άνευ προηγουμένου και αναμένεται η αντίδραση της Ουάσιγκτον σε αυτή τη νέα προκλητική ενέργεια Βερολίνου-Βρυξελλών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Radio4 πριν μία εβδομάδα ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ (Ted Malloch), προβλέπει ότι το ευρώ έχει 18 μήνες ζωή ακόμα!
ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στενός φίλος του Ν.Τραμπ, Τεντ Μάλοχ (Ted Malloch), προβλέπει ότι το ευρώ έχει 18 μήνες ζωή ακόμα!
Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις:
Ερώτηση: Βλέπετε θετικά ένα trade deal με την ΕΕ;
Απάντηση: Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν.
Σχολιάζοντας μετά, ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, είπε ότι ο πρέσβης το ξεκαθάρισε ότι σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το Ευρώ ως νόμισμα.
Ο Τεντ Μάλοχ απάντησε ευθέως στον δημοσιογράφο ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει σε ενάμιση χρόνο. 
«Το ένα πράγμα το οποίο θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ», δήλωσε ο κ. Μάλοχ στο BBC. «Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες». 
Ο 64χρονος ακαδημαϊκός συστήθηκε στον κ. Τραμπ από τον δεξιό, αντιευρωπαϊστή πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου.
Το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο Ν.Τραμπ, σύμφωνα με το οποίοι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δέχονται πρόσφυγες από επτά χώρες, όπως επίσης και τις δηλώσεις που έχουν κάνει στελέχη της νέας κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον σχετικά με το μέλλον του ευρώ, ενόχλησαν Βρυξέλλες-Βερολίνο που βλέπουν να καταστρέφονται τα παγκοσμιοποιητικάτους σχέδια.
Έπειτα από εισηγητική έκθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, απέρριψε τον διορισμό του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ. 
Προφανώς Βερολίνο και Βρυξέλλες δε έχουν κατανοήσει ότι ΔΕΝ μπορούν να έχουν πόλεμο κατά των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας. Το μέγεθός τους είναι πολύ μικρό για αυτούς τους δύο.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com