Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

O Σόιμπλε έδωσε τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΠΑΣΜΟ στην κυβέρνηση Τσίπρα Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει σε Μέρκελ-Σόιμπλε την σύμβαση Rothschild-Ο.Δ.ΔΗ.Χ.


Κι ενώ ο Τσίπρας βρίσκεται στη χώρα για την οποία έξαλλος σαν αρχηγός της αντιπολίτευσης κατηγορούσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι τής προσέφερε στήριξη σε βάρος της Ρωσίας, ο Σόιμπλε του δίνει τον Τελευταίο Ασπασμό.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ουκρανία για να εκδικηθεί τον Πούτιν που διέρρευσε την εμπιστευτική του συνομιλία για το εργοστάσιο που θα έκοβε δραχμές και για να κάνει το χατήρι της Μέρκελ που επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για την Ουκρανία.
Ο Σόιμπλε λοιπόν δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να δρομολογήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, ειδάλλως “δεν θα μπορέσει να μείνει στην Ευρωζώνη”,  σε δηλώσεις του στο ARD, αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο “κουρέματος” του ελληνικού χρέους.-Θα επρόκειτο για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων. Η Ελλάδα θα είχε αυτήν τη δυνατότητα, μόνο εάν αποχωρούσε από την Ευρωζώνη.Δεν μπορούμε να αναλάβουμε κούρεμα χρέους για μέλος του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος, αποκλείεται βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας”, ανέφερε ο Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, όπως μεταδίδει το Bloomberg. “Για να γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ευρώ”, διευκρίνισε.Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα, εάν τηρήσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους πιστωτές, οι οποίοι και πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Άλλωστε, όπως επανέλαβε, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα.Image result for Rothschild-Ο.Δ.ΔΗ.Χ.
“Η πίεση στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη”, υπογράμμισε, μάλιστα, ο Σόιμπλε, μιλώντας στο ARD.
Σημειωτέον πως νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική βουλή, δήλωσε πως η Ολλανδία θα παραμείνει στο Πρόγραμμα  εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αποσύρει την υποστήριξη του.
“Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη”, επεσήμανε. “Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ξεκάθαρη. Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσυρθεί, η στήριξη του προγράμματος θα χαθεί”, είπε και συμπλήρωσε: “Το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό Κοινοβούλιο και για την ολλανδική κυβέρνηση”.
Image result for Rothschild-Ο.Δ.ΔΗ.Χ.
Οπως διαπιστώνετε ο Σόιμπλε ανάγκασε και τον ανόητο Ντάισεμπλουμ να έλθει στα ίσα του. Οι δηλώσεις Σόιμπλε μεταφράζονται κατ΄αρχήν σε απώλεια χρόνου για τον Τσίπρα. Είναι σχεδόν αδύνατο για την ελληνική κυβέρνηση να καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση ως τις 20 Φεβρουαρίου μετά από τις δηλώσεις Σόιμπλε-Ντάισεμπλουμ. Και μετά το χάος…Εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία. Στην Ολλανδία η ακροδεξιά που αναμένεται να βρεθεί στην κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι πρέπει η Ε.Ε. να δώσει μια κλωτσιά στην Ελλάδα του ΑΔΜΗΕ και να την πετάξει εκτός ευρωζώνης.
Στο μεταξύ ο Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο για να δώσει την χαριστική βολή στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο αρχηγός της ΝΔ θα καταγγείλει στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε την σύμβαση Rothschild- Ο.Δ.ΔΗ.Χ. για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και θα δώσει σχετικές λεπτομέρειες.
Ο Σόιμπλε θα κουνήσει το κεφάλι του και θα αναρωτηθεί
-Ποια Ελλάδα, ποια έξοδος;
Στην συνέχεια θα δώσει νοερά τον τελευταίο ασπασμό στην κυβέρνηση Τσίπρα. Κάπως έτσι…

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com