Translate

Διεθνείς τοκογλύφοι προς Συριζαίους: Ψηφίστε προκαταβολικά μέτρα λιτότητας για να επιστρέψει η τρόικα

Την βούληση των διεθνών τοκογλύφων εν όψει του σημερινού Eurogroup μετέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, σε σχετικές δηλώσεις του.
Σύμφωνα με τον Βίζερ, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε περί κλεισίματος της αξιολόγησης θα πρέπει πρώτα να γίνουν αποδεκτά νέα μέτρα λιτότητας και μάλιστα να προνομοθετηθούν από τώρα για το 2018. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου.
Εφόσον νομοθετηθούν αυτά και κάποια άλλα εκκρεμή ζητήματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, τότε θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι η επιστροφή της τρόικα. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ένα εντελώς ξεχωριστό ζήτημα που βρίσκεται μετά από αυτό το πρώτο βήμα και πιθανόν να έχει και άλλα μέτρα ως προαπαιτούμενο.
Αυτά πέρα από τα 12 εκκρεμή προαπαιτούμενα (από τα συνολικά 15) που θα έλθουν με διαδικασίες εξπρές στην Βουλή προς ψήφιση και υιοθέτηση.

Η φράου Μέρκελ και... τα δύο ευρώ του μέλλοντος


Γράφει ο Αντίοχος
Κάποιες πολύ «περίεργες» δηλώσεις έκανε η φράου Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. Να, ότι υπάρχει ένα «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία:
«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ. Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ’ ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος».
Οι «περίεργες» αυτές δηλώσεις ερμηνεύθηκαν ποικιλοτρόπως, αλλά κανένας δεν έπιασε το νόημα.
 ΠΗΓΕΣ:Εθνικισμός.net 
               xryshaygh.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com