Translate

Απτόητο το ΝΑΤΟ προχωρά σε ασκήσεις κατάληψης της Κριμαίας - Συμμετέχει και η (ψωροκώσταινα) Ελλάδα!


Ανακοινώνονται κοινές αποβατικές ασκήσεις με τον ουκρανικό στρατό. η ΝΤΠ είναι εδώ!

Η εκλογή Τραμπ δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την πολεμική ρητορική του ΝΑΤΟ, το οποίο με
πρωταγωνιστή το βρετανικό ναυτικό διεξάγει μεγάλες ασκήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σε απόσταση αναπνοής από τον ρωσικό στόλο.
Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σημείωσε πως η κοινή άσκηση «θαλάσσια ασπίδα 2017» πρόκειται να είναι από τις μεγαλύτερες σε συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη συμμετοχή των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων στη δεύτερη φάση της άσκησης.
Ήδη οι πρώτες μοιραίες επαφές έχουν γίνει, προκαλώντας ανησυχία στο ρωσικό επιτελείο, με σκάφη της ουκρανικής αεροπορίας να προβαίνουν σε υπερπτήσεις σε ρωσική εξέδρα γεώτρησης στην Κριμαία.
Από πλευράς ΝΑΤΟ, συμμετέχουν 3.000 πεζοναύτες, με 19 πολεμικά πλοία, ενώ στις ασκήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ελλάδα και η Τουρκία!
Οι προθέσεις των "συμμάχων" είναι ξεκάθαρες αναφορικά με την Κριμαία, πράγμα που καταδεικνύουν και οι δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Άμυνας: 
"Οι στρατιωτικές κινήσεις από τις δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου αποστέλλουν  ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι για την υπεράσπιση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και την υποστήριξη της   κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας".
www.el.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com