Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Tα FUNDS εφορμούν στα 107,5 δις ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων Kωδικός "Βαθύ Κόκκινο"


Τα funds εφορμούν στα 107,5 δις ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων με απόχρωση βαθύ κόκκινο.
Το ρεπορτάζ της Αννας Δόγα από την Ναυτεμπορική που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό:

Δάνεια σε «βαθύ κόκκινο», για τα οποία έχουν πλήρεις προβλέψεις, θα επιδιώξουν να πωλήσουν οι τράπεζες για να αποφορτίσουν τους ισολογισμούς τους. Αν και η συγκεκριμένη αγορά προχωρά με δειλά βήματα, σχεδιασμός υπάρχει και γίνονται συζητήσεις με εξειδικευμένα funds. Το επόμενο διάστημα αναμένεται μία συναλλαγή από τη Eurobank για καταναλωτικά δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις που έχει διαγράψει, ενώ και οι άλλες τράπεζες πακετάρουν δάνεια αυτής της κατηγορίας, διερευνώντας την αγορά. Ειδική μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος καταρρίπτει τον μύθο ότι τυχόν πωλήσεις δανείων θα πίεζαν τα κεφάλαια των τραπεζών και αποδεικνύει ότι κυρίως για καταγγελμένα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια, οι τράπεζες θα μπορούσαν να προχωρήσουν με σχετική άνεση σε πωλήσεις.
Τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» είναι ικανοποιητικά, καθώς ο κλάδος διαθέτει υψηλές προβλέψεις και έχει προσαρμόσει τους ισολογισμούς του στις δύσκολες συνθήκες. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν στη «Ν» ότι για τους δανειολήπτες, η πώληση του δανείου τους μπορεί να είναι ευκαιρία «απαλλαγής» από το βάρος των οφειλών: τα funds αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και ζητούν ένα κέρδος επί του τιμήματος αυτού, ώστε η τελική οφειλή είναι κατά πολύ χαμηλότερη από την αρχική για το δανειολήπτη.
 Από τα 107,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο εννεάμηνο, το σύνολο των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (συμπεριλαμβανομένων και των καταγγελμένων ανοιγμάτων) ανέρχεται σε περίπου 80 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τα καταγγελμένα ανοίγματα ανέρχονται σε περίπου 48 δισ. ευρώ. Το σύνολο προβλέψεων έναντι δανείων ήταν άνω των 53 δισ. ευρώ για τον κλάδο και το ποσοστό κάλυψης ανερχόταν σε περίπου 50%. Όπως επισημαίνεται στη μελέτη που περιλαμβάνεται στην Επισκόπηση του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος που δημοσιοποίησε χθες η ΤτΕ, το σύνολο των καταγγελμένων δανείων ύψους 48 δισ. ευρώ, με αξία εξασφαλίσεων ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ, θα μπορούσε δυνητικά να μεταβιβαστεί στο 30% της αξίας τους, δηλαδή 14 δισ. ευρώ, χωρίς να γίνει χρήση του υφιστάμενου υπερβάλλοντος κεφαλαιακού αποθέματος. Το είδος και η αξία των εξασφαλίσεων αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη διενέργεια λογιστικών προβλέψεων και συνακόλουθα για τη δυνητική τιμολόγηση μεταβιβάσεων χαρτοφυλακίου, ενώ το ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί μια λειτουργική δευτερογενής αγορά και να υπάρξουν φορολογικές διευκολύνσεις, όπως ζητείται από τον κλάδο.
 Στους στόχους των τραπεζών για μείωση των NPEs έως το τέλος του 2019 περιλαμβάνεται η πώληση δανείων 7,4 δισ. ευρώ, ενώ για φέτος η δραστηριότητα αναμένεται σχετικά περιορισμένη, αφού ακόμη υφίστανται νομοθετικές ελλείψεις που θα επέτρεπαν να λειτουργήσει η αγορά όχι μόνο για πώληση αλλά και για ανάθεση της διαχείρισης προβληματικών δανείων. Στην έκθεση της ΤτΕ αναλύεται η σταθεροποίηση στη δημιουργία νέων επισφαλειών, αλλά και η πρόκληση του υψηλού στοκ προβληματικών χορηγήσεων, με τον δείκτη NPEs να φθάνει στο τέλος Σεπτεμβρίου στο 45,2% επί των δανείων.
kourdistoportocali.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.