Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΑΛΛΙΑ: Οι millennials υποστηρίζουν το Εθνικό Μέτωπο

NBC / ΚΟ
Ο 18χρονος Sébastien Faustini από τη Νίκαια, είχε αποφασίσει στις 14 Ιουλίου 2016, να μην παρακολουθήσει τους εορτασμούς της Εθνικής εορτής για την πτώση της Βαστίλης και να τους δει
στην τηλεόραση από το σπίτι. Αυτό του έσωσε την ζωή. Αλλά τον έκανε να πάρει και κάποιες αποφάσεις. Πριν από τρεις εβδομάδες, εντάχθηκε στο Εθνικό Μέτωπο.

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στιγματίζουν τα μέλη του Εθνικού Μετώπου χαρακτηρίζοντας τους φασίστες, ύβρεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το πρόγραμμα του κόμματος», λέει ο Faustini στο NBC News.

Ο Faustini δεν είναι μόνος. Πολλοί millennials(η νέα γενιά) αγκαλιάζουν το Εθνικό Μέτωπο. Λένε ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας επικυρώνουν τις προσωπικές τους απόψεις και τη στάση του κόμματος κατά της μετανάστευσης.


Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την δημοσκοπική εταιρία Odoxa στις 16 Δεκεμβρίου, το Εθνικό Μέτωπο είναι το πολιτικό κόμμα με την μεγαλύτερη υποστήριξη μεταξύ των Γάλλων ηλικίας 18-34.

Οι ακτιβιστές του Εθνικού Μετώπου αυτοαποκαλούνται "πατριώτες" που νοιάζονται για την γαλλική ταυτότητα.

Ο Bryan Masson, ένας 18χρονος φοιτητής ο οποίος είναι υπεύθυνος της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου στη Νίκαια, δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε με τον θρίαμβο του Τραμπ.

«Ήταν μια νίκη και για μας», είπε ο Masson. «Είναι ένα εξαιρετικά θετικό σημάδι για τηνLe Pen».

Νεαροί ακτιβιστές του κόμματος λένε ότι πιστεύουν ότι πολλοί από τους φίλους τους, θα ψηφίσουν την Le Pen στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, ακόμη και αν είναι ταμπού να το παραδεχτούν.

Ο Masson και οι φίλοι του, ζουν κοντά στην Ιταλία, από όπου εισέρχονται λαθρομετανάστες από την Μ. Ανατολή και την Αφρική και θέλουν η χώρα τους να θεσπίσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της.

Ο Michael Payet, ένας άλλος φίλος τουMasson, θα ψηφίσει Marine Le Pen, γιατί ο πατέρας του είναι αστυνομικός στα σύνορα και βλέπει καθημερινά τη ροή των λαθρομεταναστών.

«Οι περισσότεροι δεν είναι καν από την Συρία», δήλωσε ο Payet.

«Ζούμε 20 λεπτά από την είσοδο στη Γαλλία», προσθέτει ο Masson. «Υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας».

Όλοι συμφωνούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να νοιάζεται για τους Γάλλους πρώτα και μετά για τους μετανάστες.

Πολλοί νέοι ακτιβιστές μίλησαν επί μακρόν για το ριζοσπαστικό Ισλάμ και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη θρησκεία στη Γαλλία.

Θέλουν οι μετανάστες να αφομοιωθούν στη γαλλική κουλτούρα, να μιλούν τη γαλλική γλώσσα, ακόμη και τρώνε γαλλικά, να εξαλειφθεί το χαλάλ ως επιλογή γεύματος.

Πολλοί από αυτούς είπαν ότι μόλις πρόσφατα άρχισαν να ενδιαφέρονται για την πολιτική.

Η Manon Bouquin, μια 24χρονη φοιτήτρια ιστορίας στο φημισμένο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, εντάχθηκε στο Εθνικό Μέτωπο πριν από δύο χρόνια.

Η ίδια, ενώ δεν ακολουθεί καμία θρησκεία, ανησυχεί που χτίζονται τζαμιά στη γενέτειρά του, στα προάστια της πρωτεύουσας.

Από άποψη μετανάστευσης, θα καλωσόριζε χριστιανούς από τη Μέση Ανατολή.

Ο Gaëtan Dussausaye εγκαταλείψει τις σπουδές για το μεταπτυχιακό του στη Σορβόννη, όταν η Marine Le Pen τον ονόμασε υπεύθυνο της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου.

Δύο χρόνια αργότερα, ο ίδιος λέει ότι ένα ευρύτερο μήνυμα αλλαγής είναι η κινητήρια δύναμη που κάνει πολλούς νέους να στηρίζουν την Le Pen.

«Η αποτυχία της δεξιάς να κάνει κάτι και η αποτυχία της αριστεράς να αλλάξει κάτι κάνει την Marine Le Pen το πρόσωπο που εκπροσωπεί την αλλαγή», είπε.

Γενικά, τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι δεν μιλούν για την πολιτική, ακόμα κι αν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Η Bouquin φοράει ένα μετάλλιο γύρω από το λαιμό της, που αντιπροσωπεύει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

«Στο δημόσιο σχολείο, μάθαμε για τη δουλεία και την κυβέρνηση του Vichy. Μαθαίνουμε μόνο για τις ζοφερές στιγμές της γαλλικής ιστορίας ... Τα παιδιά με μετανάστες γονείς τα ακούν αυτά και δεν θέλουν να είναι Γάλλοι», δήλωσε. «Πρέπει να διδάξουμε τους ανθρώπους να είναι πατριώτες».

Ο Nicolas Aslah, ένας 23χρονος φοιτητής από το Saint-Omer, ένα βόρειο χωριό στην περιοχή Pas-de-Calais, λέει ότι οι πρόγονοί του πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να υπερασπιστούν τη Γαλλία, όχι την Ευρώπη.

«Η Ευρώπη δεν είναι μια ουτοπία», είπε. «Είναι μια προδοσία».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

ΔΕΙΤΕ: το ΝΑΤΟ σκότωνει on line τον διοικητή μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν vid

Η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως σκότωσε τον διοικητή μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν στην επαρχία Helmand.  Πρόκειται για τον