Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Γέμισε» με πυραύλους Iskander-M την Συρία ο Bλαδίμηρος Πούτιν σημαδεύοντας το Ισραήλ – Συναγερμός στο Τελ Αβίβ – Χτενίζουν τη χώρα ισραηλινοί δορυφόροι – Δείτε τις εικόνες vid


Πανικός μαζί με σοκ και δέος κατέλαβε την ισραηλινή ηγεσία μετά την ανακάλυψη αγνώστου αριθμού  ρωσικών κινητών συστημάτων Iskander-M με πυραύλους  εδάφους-εδάφους από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ και η Χάιφα είναι όλες  εντός του εύρους αυτών των πυραύλων και μπορούν να χτυπηθούν ανά πάσα στιγμή, εφόσον το αποφασίσει η Μόσχα.
Ρωσικά συστήματα  SS-26 ( κωδικός ΝΑΤΟ)  Iskander-M με  πυραύλους ( με άγνωστη κεφαλή) ανακαλύφθηκαν από  ισραηλινό δορυφόρο, και τα οποία  σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Λατάκια της Συρίας.
Παρακάτω είναι οι πρώτες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας των εκτοξευτών στη Συρία που κυκλοφόρησαν ποτέ.
Ισραηλινοί ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι οι πύραυλοι είναι  σε χρήση από τους Ρώσους, και είναι ΕΤΟΙΜΟΙ να  χτυπήσουν  το Τελ Αβίβ, μεταφέροντας  μισό τόνο κεφαλή.
Ο ισραηλινός δορυφόρος Eros Β (ISI) «χτενίζοντας» το συριακό έδαφος ανακάλυψε εκτοξευτές πυραύλων SS-26 Iskandar στη συριακή αεροπορική βάση Λατάκια. Η βάση χρησιμοποιείται επίσης από την ρωσική πολεμική αεροπορία, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.
Εμπειρογνώμονες  ισραηλινού ινστιτούτου στρατιωτικών μελετών αναφέρουν λένε ότι οι εκτοξευτές ήταν  κρυμμένοι  με   δίχτυα καμουφλάζ το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις σε  ολόκληρη την περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες ανάγκασαν τους Ρώσους να βγάλουν τους  εκτοξευτές έξω από τα δίχτυα, εκθέτοντας τους έτσι στο ισραηλινό   δορυφόρο .
Αποκαλύφθηκαν και δύο ακόμη οχήματα τα οποία φαίνεται ως  μέρος του συστήματος Iskander SS-26.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το σύστημα Iskander-M χρησιμοποιεί δύο τύπους πυραύλων αναλόγως της αποστολής που θα επιτελέσει.

Η μία έκδοση είναι η Iskander-M 9M723 η οποία φέρει δύο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους 9Κ720 κατά ΝΑΤΟ SS-26 Stone οι οποίοι έχουν εμβέλεια 415 χλμ η επίσημα ανακοινώσιμη (λόγω της συνθήκης για τα βαλλιστικά όπλα που θέτουν όριο στα 500 χλμ) αλλά πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η εμβέλεια του ξεπερνά τα 700 χλμ.
Μάλιστα στην εκσυχγρονισμένη έκδοση του πυραύλου η οποία έχει ενσωματώσει ηλεκτροοπτικό αισθητήρα σε συνδυασμό με σύστημα Glonass επιτυγχάνει ακρίβεια (sep) μεταξύ 5-7 μέτρων με βάρος κεφαλής που κυμαίνεται μεταξύ 480 κιλών και ενός τόνου αναλόγως της απαιτούμενης εμβέλειας.
Ο εκτοξευτής είναι ο 9P78-1 και το όχημα είναι 8 επί 8 με MZKT-79306. Μία πυροβολαρχία του συστήματος αποτελείται από 4-8 εκτοξευτές δίδυμους και ανάλογο αριθμό οχημάτων αναχορηγίας που είναι επί του ίδιου σασί.
Έχει ένα κέντρο διεύθυνσης πυρός επί οχήματος 6 επί 6 της Kamaz, σταθμό ελέγχου προετοιμασίες θέσης επί του ίδιου οχήματος, ένα όχημα συντήρησης επί Kamaz 6 επί 6 και ένα όχημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το σύστημα εκτόξευσης που βασίζεται σε φορτηγό βαρέως τύπου έχει μέγιστο βάρος 42 τόνους έχει τριμελές πλήρωμα και φέρει έτοιμους για εκτόξευση δύο πυραύλους.
Το βάρος του πυραύλου ανέρχεται στα 3.800 κιλά, έχει μήκος 7,3 μέτρα ενώ η ταχύτητα καθόδου στο στόχο μετά από ύψος πτήσης 50 χλμ φτάνει τα 2,100 m/s ή 6,2 mah.
Η δεύτερη έκδοση Iskander-K χρησιμοποιεί τον πύραυλο κρουζ τύπου 9Μ728 ο οποίος βασίζεται στην παρακολούθηση εδαφικού αναγλύφου με αυτόματη διόρθωση πορείας και εμβέλεια 500 χλμ.
Επίσης οι Ρώσοι αναφέρουν πως έχει την υποέκδοση R-500 η οποία μπορεί να κάνει χρήση και των πυραύλων κατηγορίας Kalibr επιτυγχάνοντας εμβέλειες μέχρι 2.500 χλμ!
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί 100 εκτοξευτές ενώ έχει ανακοινωθεί πως μπορεί να φέρει και πυρηνική κεφαλή.
Η Μόσχα προφανώς σκληραίνει και άλλο την στάση της στο Ισραήλ και τα σχέδια του στην περιοχή αλλά και ειδικά στην Συρία . στην οποία από ότι φαίνεται παίζεται στα «ζάρια» ο πλανήτης ολόκληρος.
Οι εξελίξεις στις σχέσεις Μόσχας –Τελ Αβίβ έχουν αλλάξει και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά σε σχέση με την Ισραηλινή αεροπορία και την ρωσική αεράμυνα στην Συρία.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com