Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DARPA: Ξέρουμε ποιος είσαι από τον τρόπο που κινείς το ποντίκι σου

DARPA: ια πραγματικά τρελή υπηρεσία στρατιωτικής τεχνολογίας των ΗΠΑ αναπτύσσει μια μορφή των βιομετρικών μετρήσεων με βάση το πώς χειρίζεται κάποιος το ποντίκι του υπολογιστή του.
DARPA Vector Logo.eps DARPA
Η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει βιομετρικά συμπεριφοριστικά στοιχεία, για παράδειγμα το πώς ένας χρήστης υπολογιστή χειρίζεται το ποντίκι ή το πως γράφει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε υπάρχον λογισμικό τεχνικού ελέγχου ταυτότητας. Οι υπάρχουσες τεχνικές ελέγχου ταυτότητας περιλαμβάνουν κάτι που ξέρετε (όπως τον κωδικό πρόσβασης ή το PIN), κάτι που έχετε (όπως ένας αριθμός από το RSA token key-fob) και συμβατικά βιομετρικά στοιχεία (όπως τα δακτυλικά σας αποτυπώματα).
Οι ερευνητές της ακαδημίας του στρατού των ΗΠΑ West Point έχουν λάβει επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όταν δώθηκε το πράσινο φως από την DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Έργων, ή Defence Advanced Research Projects Agency). Οι επιχορηγήσεις αποτελούν μέρος του active authentication programme της DARPA.
Το πρόγραμμα περιγράφει μια τεχνολογία αναγνώρισης με βάση τη συμπεριφορά γνωστή και ως «γνωστικό δακτυλικό αποτύπωμα» που θα αντικαταστήσει τους ξεπερασμένους κωδικούς πρόσβασης.
Η τρέχουσα τυποποιημένη μέθοδος για την επικύρωση της ταυτότητας ενός χρήστη σε ένα σύστημα πληροφορικής, του απαιτεί κάτι που είναι εγγενώς αφύσικο: να δημιουργήσει, να θυμάται, και να διαχειρίζεται μεγάλους και περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης.
Image result for DARPA:Το πρόγραμμα βιομετρικών στοιχείων προσανατολίζεται στη δημιουργία βιομετρικών στοιχείων επόμενης γενιάς που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες με τεχνολογία που έρχεται κατευθείαν από το Αμερικάνικο υπουργείο Άμυνας. (σσ Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό….)
Η συνδυαστική προσέγγιση της χρήσης πολλαπλών τρόπων για συνεχή εξακρίβωση της ταυτότητας ενός χρήστη αναμένεται να φέρει πολύ ασφαλή, έγκυρα και διαφανή συστήματα.  Η πλατφόρμα ελέγχου ταυτότητας θα αναπτυχθεί με ανοιχτές διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) για να επιτρέπει την ενσωμάτωση και άλλου λογισμικού ή υλικού βιομετρικών στοιχείων που θα διατεθεί στο μέλλον από άλλες πηγές.
Ο Mark Stockley, ένας ανεξάρτητος σύμβουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την νέα τεχνική αναγνώρισης συμπεριφοράς και αναφέρει ότι είναι πολύ ανώτερη από άλλες μορφές ελέγχου ταυτότητας. Το πώς ένας χρήστης χειρίζεται το ποντίκι θα μπορούσε να είναι διακριτικό και είναι πολύ δύσκολο να μιμηθεί, δημιουργώντας ένα βιομετρικό που έχει το πλεονέκτημα έναντι των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων.
«Αν είναι αποτελεσματικά, τα γνωστικά δακτυλικά αποτυπώματα θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες υπάρχουσες μορφές της ελέγχου ταυτότητας,» δήλωσε ο Stockley στο Naked Security blog της Sophos.
«Σε αντίθεση με τα σημερινά βιομετρικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται που δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και σε αντίθεση με έλεγχο ταυτότητας μέσω κωδικού πρόσβασης δεν βασίζονται στην μνήμη των χρήστών, ή αν κωδικος πρόσβασης είναι ισχυρός ή όχι.»
«Η τεχνολογία θα πρέπει επίσης να δώσει τη δυνατότητα συνεχιζόμενου ελέγχου ταυτότητας στα συστήματα πληροφορικής, ούτως ώστε οι χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι όταν είναι παρόντες και να αποσυνδέονται άμεσα όταν φεύγουν» πρόσθεσε.
iguru.gr
πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

ΔΕΙΤΕ: το ΝΑΤΟ σκότωνει on line τον διοικητή μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν vid

Η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως σκότωσε τον διοικητή μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν στην επαρχία Helmand.  Πρόκειται για τον