Translate

Ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει σταθερά και απαρέγκλιτα την μνημονιακή πολιτική του Τσίπρα

Λίγο μετά την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, φροντίζει ο ίδιος να δείχνει το τι πρόκειται να συμβεί, εφόσον αυτός και το κόμμα του οποίου είναι επικεφαλής αναρριχηθούν στην εξουσία.
Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό του υπόδικου Κοντομηνά, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση των δανειστών». Καθώς η φορολογική επιβάρυνση είναι το μεγάλο θέμα συζήτησης μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρηματιών, με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Μητσοτάκης δεν απέφυγε τον πειρασμό να παραστήσει για λίγο τον «τζάμπα μάγκα», όπως άλλωστε έκαναν όλοι όσοι βρέθηκαν προηγουμένως στην δική του θέση, δηλαδή να διεκδικούν την εξουσία από μια μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία φθείρεται σε καθημερινή βάση εξαιτίας της πολιτικής που ασκεί.
Όταν ο Τσίπρας έλεγε στα μέσα Δεκεμβρίου ότι δεν θα ρωτήσει κανέναν για να μοιράσει την «υπεραπόδοση των εσόδων» στους πιο αναξιοπαθούντες, γιατί να μην το πει τώρα και ο Μητσοτάκης; Εννοείται, βεβαίως, ότι όλοι θυμόμαστε ότι - μόλις οι διεθνείς τοκογλύφοι ανακοίνωσαν ότι παγώνουν τα περιβόητα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος - η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν φέρεται εντάξει (!) έναντι των δανειστών, με αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη τους και να βάλει την Χώρα σε περιπέτειες. Τόνιζε, μάλιστα, σε έντονο βαθμό η ΝΔ ότι, λόγω της… σοβαρότητας και της… αξιοπιστίας που διέπουν τον Μητσοτάκη, δεν θα οδηγηθεί σε τέτοιες συγκρούσεις, αλλά θα πετύχει συμφωνημένες λύσεις με προοπτική.
Και όταν οι συριζαίοι έκαναν, για ακόμη μια φορά, την αναμενόμενη κωλοτούμπα και εκλιπαρούσαν λέγοντας «συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνουμε», δια της επιστολής Τσακαλώτου, τότε η ΝΔ ανέβηκε ξανά στα κάγκελα και κατηγορούσε την κυβέρνηση για… υποτελή στάση! Σοβαρότητα και αξιοπιστία, μηδέν…Είναι σαφές ότι οι ψευτομαγκιές του τύπου «θα νομοθετήσουμε μονομερώς» και η προβολή της «σοβαρότητας – υπευθυνότητας – αξιοπιστίας» του Μητσοτάκη δεν είναι τίποτα άλλο από τις πινελιές στον καμβά μιας ψευδούς περιεχομένου αντιπολιτευτικής πολιτικής, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη και φυσιολογική φθορά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Μπορεί το «εμείς θα πετύχουμε καλύτερους όρους» να αποτελεί την βασική κατεύθυνση αυτής της αντιπολιτευτικής τακτικής, όμως το «θα μειώσουμε τους φόρους ακόμα και χωρίς την έγκριση των δανειστών» δίνει δήθεν μπόι και σκεπάζει με ένα πέπλο ψευτοπαλικαρισμών μια πολιτική στην ουσία εξίσου μνημονιακή με αυτή που ακολουθείται εφτά χρόνια τώρα. Επισφραγίζοντας αυτόν τον προσανατολισμό, αλλά και προετοιμάζοντας το έδαφος για την άνοδο στην εξουσία ως ο νέος εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων, ο Μητσοτάκης σχεδιάζει τώρα νέο κύκλο συναντήσεων μέσα στον Φεβρουάριο με Μέρκελ, Σόιπλε και Φιγιόν, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήρια της νομιμοφροσύνης του απέναντι τους.
Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί τον εναλλακτικό πυλώνα στήριξης του εγχώριου πολιτικού συστήματος, ο οποίος εγγυάται την σταθερή και απαρέγκλιτη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που εξυπηρετεί τα στενά συντηρητικά συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com