Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλο Αδελφό έστησε στους σταθμούς του μετρό η κυβέρνηση!

Αποτέλεσμα εικόνας για big brother is watching youΚάτω από τη μύτη της αντιπολίτευσης που κοιμάται και των πολιτών που είναι ανυποψίαστοι, η κυβέρνηση έστησε από τη Δευτέρα στους σταθμούς του μετρό έναν Μεγάλο Αδελφό, μεταδίδοντας από οθόνες τηλεόρασης ειδήσεις μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που είναι ο φορέας της κυβερνητικής προπαγάνδας!
Μ αυτό τον τρόπο τα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν το μετρό υφίστανται υπόγεια, θέλουν- δε θέλουν την πλύση εγκεφάλου που επιδιώκει η κυβέρνηση
έτσι όπως τη σερβίρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο που αξιολογεί, τιτλοφορεί, κειμενογραφεί τις ειδήσεις που εμφανίζονται στις οθόνες όλη μέρα! Με ποιο κριτήριο;!
Δηλαδή οι ανυποψίαστοι πολίτες παρακολουθούν αυτά που η κυβέρνηση θεωρεί ως σημαντικές ειδήσεις, παρουσιασμένα με τον τρόπο που η κυβέρνηση θέλει να τα δείξει! Φυσικά, κανείς δεν ρώτησε τους πολίτες, που έχουν άλλη αξιολόγηση για το τι είναι κάθε μέρα σημαντική είδηση, αν δέχονται να υφίστανται τον Μεγάλο Αδελφό των Συριζανελ όταν χρησιμοποιούν ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς και μάλιστα σε δημόσιο χώρο!
Επειδή, δικαίωμα των πολιτών είναι να μη δέχονται την υπόγεια πλύση και δεν είναι δικαίωμα καμιάς κυβέρνησης να χρησιμοποιεί δημόσιους χώρους και δημόσια μέσα για να κάνει την τηλεοπτική ή ιντερνετική προπαγάνδα της.
Το κόλπο έχει στηθεί καλά, με τους συριζανθρώπους να δίνουν την έμφαση στον καιρό, σε χρηστικές πληροφορίες (!) και σε καλλιτεχνικά γεγονότα (με ποιο κριτήριο θα επιλέγονται ενώ άλλα θα αποκλείονται;), ενώ «η κύρια δουλειά», που είναι οι φωτογραφίες από «γεγονότα της επικαιρότητας» (λέγε με ειδήσεις) υποβαθμίστηκαν στην παρουσίαση για να μην ψυλιάσουν τους κοιμισμένους και τους ανυποψίαστους.
Αποτέλεσμα εικόνας για big brother is watching youΑποτέλεσμα εικόνας για big brother is watching you
Και εδώ εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτηματικά:
  1. Στα εγκαίνια του Μεγάλου Αδελφού τη Δευτέρα ήταν παρόντες ο υπουργός προπαγάνδας κ Παππάς, ο Διευθύνων της δημόσιας Αττικό Μετρό, ο εγκατεστημένος από την κυβέρνηση διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου και η συριζαία Περιφερειάρχις κ Δούρου. Κανείς από κανένα κόμμα ή κίνημα της αντιπολίτευσης!
  1. Τι συμβαίνει; Έχει γνώση η αντιπολίτευση; Υπήρξε προσυνεννόηση της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα ή κινήματα για μια τέτοια εκπομπή ειδήσεων σε δημόσιους χώρους; Με ποια κριτήρια επιλέγεται το τι είναι είδηση, τι σοβαρή είδηση και πώς παρουσιάζεται στους πολίτες;
Για παράδειγμα, πρωταγωνιστούν στις ειδήσεις από τις οθόνες του μετρό οι θέσεις εργασίας που χάνονται, οι διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων, οι επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις, οι εργασιακές και ασφαλιστικές υποχωρήσεις σε βάρος του λαού, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, το βατερλώ με τους πρόσφυγες και τον χιονιά;
  1. Με ποιο κριτήριο ανατέθηκε από την Αττικό Μετρό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η δουλειά από τη στιγμή που και τα δύο είναι δημόσιες υπηρεσίες; Προηγήθηκε διαγωνισμός; Γιατί επελέγη το κυβερνητικό Αθηναϊκό Πρακτορείο και όχι το Newsbomb ή το The Pressproject ή το Star ή το Euronews ή οποιοδήποτε άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο ή οργανισμός;
  1. Έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια όλου του εξοπλισμού και της τεχνογνωσίας που απαιτεί ή εγκατάσταση και λειτουργία του Μεγάλου Αδελφού στους σταθμούς του μετρό; Ανέβηκαν στη Διαύγεια όλα αυτά τα έξοδα και ποιος τα επωμίστηκε;
Οι πολίτες οφείλουν να ξέρουν ότι σε δημόσιους  χώρους και Μέσα δεν επιτρέπεται η μονοφωνία. Μόνο σε δικτατορίες. Και πρέπει να ξέρουν ότι ό,τι φαίνεται αγαθό σε σχέση με την πληροφόρηση δεν είναι. Ιδίως όταν πρωταγωνιστεί ο υπουργός προπαγάνδας μιας κυβέρνησης.
Επίσης, πρέπει να ξέρουν ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι μία δημόσια υπηρεσία που μεταδίδει τις ειδήσεις έτσι όπως τις θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι καθοδηγούμενο Μέσο προπαγάνδας, με διορισμένο πάντα από την κυβέρνηση διευθυντή. Ταυτόχρονα, είναι σαν την παλιά Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ και τους άλλους δημόσιους οργανισμούς: Χοάνη διορισμών κομματικών και συχνά αμφίβολης προθυμίας υπαλλήλων.
Η εγκατάσταση του Μεγάλου Αδελφού στο μετρό δεν θα μπορούσε να γίνει κάτω από τη μύτη του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου αν ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος είχε ευαίσθητα αντανακλαστικά Δημοκρατίας. Εκτός αν έχει γίνει με τη συναίνεσή του! Δεν έχει παρά να μας το πει. Γιατί εμείς προπαγάνδα της κυβέρνησης στο μετρό δεν θέλουμε. Και είναι δικαίωμά μας.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

EKTAKTO! Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Π. Καμμένος – Θα ρίξει την κυβέρνηση; – Ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες εξελίξεις πλέον έχουμε στο Σκοπιανό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο διευθυντής

Θαυμάστε την χώρα-"υπόδειγμα" για την Ελλάδα - Σοκαριστικές εικόνες από την κομμουνιστική Βενεζουέλα

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έβγαιναν δημόσια και υποστήριζαν ανοικτά το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, όσο και την επικράτηση της...δημοκρατίας και της ισονομίας στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ANONYMOUS : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ vid

Με ένα βίντεο καταπέλτης οι Anonymous αφού διαψεύδουν κάποιους που εμφανίστηκαν σαν Anonymous για να προπαγανδίσουν υπέρ των Σκοπίων, δηλώνουν ρητά και απερίφραστα ότι η Μακεδονία είναι

ΕΚΤΑΚΤΟ – «Mας χάρισαν την Μακεδονία» : Επίσημα η ΠΓΔΜ «κάρφωσε» Κοτζιά – ΥΠΕΞ: «Νεοναζιστές οι Ιεράρχες – Είναι όλοι Χρυσή Αυγή»

Πρώτα ήταν αλβανικό ΜΜΕ, έπειτα σκοπιανό και τώρα ο ίδιος ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων ο οποίος αποκάλυψε πως το ΥΠΕΞ αποδέχτηκε την ονομασία με τον όρο Μακεδονία!

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ...