Translate

Όταν στην Λίστα Φίλων του Facebook κρύβονται ορκισμένοι εχθροί

Η λεπτομέρεια κάνει ΠΑΝΤΑ την Διαφορά.
Η αλλαγή ενός και μόνο συμφώνου μετατρέπει το ΚΑ(Λ)Ο σε ΚΑ(Κ)Ο.
Η αλλαγή ενός και μόνο φωνήεντος μετατρέπει το ΦΑΡΜΑΚ(Ο) σε ΦΑΡΜΑΚ(Ι).

Αν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γράμμα μπορεί να αλλάξει ολόκληρη μια Λέξη, και κατ’ επέκταση την Πραγματικότητα γύρω της, μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ άνθρωπος στην ίδια μας την Ζωή;
Καλό είναι λοιπόν, για να μην επέλθει Κρίση στην Ζωή μας, να έχει προϋπάρξει σωστή Διά-Κριση των συμπρωταγωνιστών μας σε Αυτήν… τόσο στην «πραγματική», όσο και στην, εξίσου πραγματική και ακόμη πιο σημαντική, «διαδικτυακή».
Όταν βιώνουμε μια κατάθλιψη, θέλουμε να ξεσπάσουμε.
Αυτό μας το ξέσπασμα όμως όταν το δημοσιοποιούμε, ανοίγουμε μια «πόρτα», σε επίδοξους «διαρρήκτες» που στόχο έχουν τα αγαθά μας.
Και το πολυτιμότερο Αγαθό που έχουμε είναι ο Εαυτός μας.
Η Λίστα Φίλων μας στο Φατσοβιβλίο δεν αποτελείται μονάχα από… φίλους.
«Ο φωτισμένος ηγεμόνας και ο σοφός στρατηγός χρησιμοποιούν τα καλύτερα μυαλά στην κατασκοπεία και έτσι πετυχαίνουν μεγάλα κατορθώματα.
Η γνώση των προθέσεων του εχθρού, μπορεί να προέλθει μόνον από άλλους ανθρώπους. Για αυτό χρησιμοποιούμε κατασκόπους που χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: τοπικοί κατάσκοποι, εσωτερικοί κατάσκοποι, κατάσκοποι που άλλαξαν στρατόπεδο, καταδικασμένοι κατάσκοποι, επιζώντες κατάσκοποι».
Sun Tzu (Η Τέχνη του Πολέμου)
Στις 5 κατηγορίες του Μεγάλου Sun Tzu, έχω προσθέσει και μια 6η, η οποία από μόνη της καλύπτει ολόκληρη σεμιναριακή ενότητα.
Τους «κατασκόπους–χρήστες των Social Media»…
Όταν ο ίδιος/η ίδια βγάζεις “φόρα παρτίδα” σε σπαραξικάρδια status τα πιο εσώψυχά σου μυστικά, μην αναρωτιέσαι μετά πως κάποιοι έχουν την Δύναμη να σε χειραγωγήσουν για δικό τους όφελος…
ΘΥΜΗΣΟΥ:
«Η Γνώση είναι Δύναμη και η Πληροφορία «κλειδί» για την Εξουσία.
Όποιος γνωρίζει τα μυστικά σου, μπορεί να σε εξουσιάσει…»

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com