Translate

Τα έδωσαν όλα οι συριζαίοι στο Eurogroup: Κόφτης διαρκείας και μνημόνιο για ΠΑΝΤΑ!

Οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ το οικονομικό μέλλον της χώρας ύστερα από μία ακόμα πολύωρη «διαπραγμάτευση» των συριζαίων στο Eurogroup.
Αυτό που θα πρέπει να καταστεί σαφές σε κάθε Έλληνα είναι ότι οι συριζαίοι πήγαν στο Eurogroup για να διαπραγματευτούν το πολιτικό τους μέλλον και όχι μία συμφωνία για την χώρα.
Αυτή η παραπάνω αλήθεια αποτυπώνεται στο ότι συμφώνησαν στην επέκταση του «αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη» και μετά το 2019. Αυτό διασφαλίζει ότι οι συριζαίοι, αλλά και οι μελλοντικές μνημονιακές κυβερνήσεις θα προσπαθούν να αποποιηθούν την πολιτική ευθύνη για τα μέτρα, αφού αυτά θα λαμβάνονται αυτομάτως και άνευ ψηφοφορίας στη Βουλή από έναν «αόρατο» μηχανισμό.
Επιπλέον αυτού αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να διατηρηθούν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα μέχρι πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι στον ρου των επόμενων πέντε ετών θα συνεχίζεται η βροχή των μέτρων και η διάλυση της Ελληνικής Οικονομίας.
Τι κέρδισαν, όμως, οι συριζαίοι από όλη αυτή τη συζήτηση; Πολύ απλά κέρδισαν το προπαγανδιστικό εργαλείο με το οποίο θα πάνε στις επόμενες εκλογές.
Συγκεκριμένα ο λόγος περί της μεσοπρόθεσμης αναδιάρθρωσης του χρέους για την οποία συζητούσαν επί τόσο καιρό. Όχι αυτή την ίδια, αλλά μία γραπτή δέσμευση ότι «ΚΑΠΟΤΕ» και άμα είναι «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» θα συζητηθούν κάποια μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Και βεβαίως αυτή η αναδιάθρωση θα συνοδεύεται από τα ανάλογα επώδυνα μνημονιακά μέτρα.
Το έχουμε πει και το ξαναγράφουμε: Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ελάφρυνση, μείωση ή διαγραφή του χρέους. Είναι απλώς και μόνο μετακύλισή του στις επόμενες γενεές.
Συνεπώς, οι συριζαίοι με αντάλλαγμα ένα προεκλογικό επιχείρημα σκλαβώνουν τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη, αφού είναι πάγια τακτική που κληρονόμησαν από τους ψευτοδεξιούς και πασόκους προκατόχους τους και την ακολουθούν πιστά.
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com