Translate

Σύγκρουση Τραμπ με τα «γεράκια» του Πενταγώνου: Ο Πούτιν δεν είναι επικίνδυνος

Σύγκρουση Τραμπ με τα «γεράκια» του Πενταγώνου: Ο Πούτιν δεν είναι επικίνδυνος
«Πονοκέφαλο» στο κατεστημένο των ΗΠΑ προκαλούν οι κινήσεις του νέου προέδρου της Χώρας. Ένα έγγραφο της ομάδας μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ προς το Πεντάγωνο, που διέρρευσε και δημοσιεύεται στο περιοδικό “Foreign Policy”, επιβεβαιώνει ότι πρώτη στη λίστα προτεραιοτήτων του νεοεκλεγέντος προέδρου είναι η εξόντωση των τζιχαντιστών του
Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται πως έχει θορυβήσει ορισμένους στην Ουάσινγκτον είναι η απουσία της Ρωσίας από τη λίστα, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ο νούμερο ένα κίνδυνος για τις ΗΠΑ.
Το έγγραφο εστάλη την 1η Δεκεμβρίου από τη Μάιρα Ρικάρντελ, ηγετικό μέλος της ομάδας μετάβασης του μεγιστάνα, προς τον νυν υφυπουργό Άμυνας, αρμόδιο για θέματα πολιτικής Μπράιαν Μακ Κίον.
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι τέσσερις κορυφαίες προτεραιότητες του Τραμπ είναι η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, η εξάλειψη των επιβλαβών αυτόματων περικοπών στον προϋπολογισμό, η ανάπτυξη μιας νέας στρατηγικής στον κυβερνοχώρο και ο μηδενισμός των περιττών δαπανών.
Ωστόσο, όπως τονίζει το “Foreign Policy”, η Ρωσία δεν φιγουράρει πουθενά στη λίστα, παρά το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του Πενταγώνου τη θεωρεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ! Το περιοδικό, μάλιστα, επικαλείται δήλωση του νυν αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο οποίος, αναφερόμενος στη Ρωσία, είπε: «Θα μπορούσε να αποτελεί μια υπαρκτή απειλή, πολύ μεγαλύτερη από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ισλαμικό Κράτος».
Είναι ολοφάνερο ότι οι μέχρι στιγμής κινήσεις του Τραμπ έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις επιδιώξεις των «γερακιών» του Πενταγώνου και του οικονομικού κατεστημένου των ΗΠΑ. Τα 8 χρόνια κυριαρχίας των Δημοκρατικών, καθώς και η παρουσία της Κλίντον σε καίρια θεσμικά πόστα, είναι αναμενόμενο να έχουν δημιουργήσει διάφορα «αποστήματα», τα οποία ο Τραμπ οφείλει να τσακίσει αμείλικτα, εάν πραγματικά επιθυμεί να διαχειρίζεται αυτός τις τύχες της χώρας που τον εξέλεξε και όχι οι διάφοροι «αόρατοι» παράγοντες με σκοτεινές επιδιώξεις παγκόσμιου βεληνεκούς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ        
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com