Translate

ΤΟ BITCOIN, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Η αρχή του τέλους:

Το Bitcoin έχει αναγγείλει την έναρξη ενός εικονικού συντάγματος με τη βοήθεια της Ethereum. Είναι το πρώτο βήμα προς ένα έθνος που συνορεύει μόνο με τους κωδικούς πηγής και τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου.

Η προσθήκη αυτού του συντάγματος, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός εικονικού έθνους χωρίς σύνορα ή περιορισμούς.

Όπως επισημαίνει και ο Αμερικανός δημοσιογράφος  PJ O'Rourke, δίνοντας τα χρήματα και την εξουσία στην κυβέρνηση είναι σαν να δίνουμε το ουίσκι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε ανήλικα αγόρια. Θα τα κάνουν όλα μπάχαλο, και δυστυχώς αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα σε όλο τον κόσμο.  

Η Susanne Tarkowski Διευθύνων Σύμβουλος της Bitnation, πιστεύει θερμά ότι το Bitcoin είναι η αρχή του τέλους των εθνών.



Το Bitnation είναι ένα λειτουργικό σύστημα Διακυβέρνηση 2.0 (Governance 2.0 Operating System), σχεδιασμένο να διαταράξει το ολιγοπώλιο του έθνους-κράτους μέσω της παροχής πιο άνετων, ασφαλών και οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών διακυβέρνησης.

Το Bitnation είναι μία από τις πολλές αναδυόμενες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των συνδεδεμένων παγκόσμιων πολιτών με ένα όλο και μεγαλύτερο φάσμα επιλογών ώστε να παρακάμψουν τα κληρονομημένα συστήματα διακυβέρνησης που βασίζονται σε έθνη-κράτη. Το πρόγραμμα e-Residency που ξεκίνησε από την κυβέρνηση της Εσθονίας είναι άλλη μια τέτοια πρωτοβουλία.

Εάν ένα ζευγάρι παντρευτεί στο Public Notary αυτό δεν σημαίνει ότι παντρεύεται στη δικαιοδοσία της Εσθονίας ή στην δικαιοδοσία οποιουδήποτε άλλου κράτους-έθνους.  Αντ' αυτού, παντρεύονται στην “δικαιοδοσία της blockchain”.

Ουσιαστικά, χάνεται η  "καταγωγή" η "εθνικότητα". 



Η Εσθονία, έγινε το καλύτερο πειραματόζωο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και καθόλου τυχαία, αφού είναι είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαική λίστα που πιστεύουν στο Θεό με ενα ποσοστό του 16%.

Έχουμε την κυβέρνηση ενός κράτους-έθνους, ένα πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναγνωρίζει ένα εικονικό έθνος ως έναν νόμιμο εταίρο για την ανάπτυξη και τη σταδιακή εφαρμογή των υπηρεσιών διακυβέρνησης της επόμενης γενιάς.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η τεχνολογία Blockchain επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών διακυβέρνησης που πρέπει να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση μιας κεντρικής αρχής, όπως η ασφάλεια, τα αρχεία των περιουσιακών στοιχείων, οι γάμοι, οι διαθήκες, τα πιστοποιητικά γέννησης και άλλα, θα επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να αναπτυχθεί χωρίς το αποδιοργανωτικό κράτος.

Η έξυπνη τεχνολογία συμβάσεων Ethereum είναι ιδανικά ταιριαγμένη για να τροφοδοτήσει μια αποκεντρωμένη κρατική αρμοδιότητα μετα-έθνους. Γί αυτό χτίζουμε την Pangea,» επισημαίνει η Susanne.

Καθώς ο κόσμος κινείται σταδιακά μακριά από το τρέχων παράδειγμα του γεωγραφικού κράτους-έθνους λόγω της παγκοσμιοποίησης, αφήνει περιθώρια για μια ολοκαίνουργια λύση.

πηγη                                                                                                                         pfotos:spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com