Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Α)Το στοιχειωμένο σπίτι στη Βασιλίσσης Όλγας 263 στη Θεσσαλονίκη Β)ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ vids

Image result for στοιχειωμενα σπιτιαΑς δούμε τι λεέι ο πατερας της λαογραφίας, o Ν. Πολίτης: 
Τά στοιχειά ( Πολλαχού). Στοιχειά έχουν τά σπίτια, οί σπηλιές, τα χωράφια, τά πηγάδια. Βγαίνουν τή νύχτα και σπανίως καμμιά φορά και την ήμερα και δέν είναι μιας λογής, μόνο πότε είναι το στοιχειό σά φίδι, πότε σά γουστέρα ή άλλο τέτοιο, πότε σάν ανθρωπάκος, τις περισσότερες φορες αράπης. Δέν πειράζουν τους ανθρώπους του σπιτιού, το έναντίο μάλιστα φέρνουν ευτυχία. Και οταν καμμιά φορά παρουσιαστεί τέτοιο ζώο, που φαίνεται πώς είναι στοιχειό, είναι αμαρτία και δεν βγαίνει σε καλό αν του κάνει κανείς τίποτε. Γι' αυτο το αφήνουν ελεύθερο νά πηγαίνει οπου θέλει και νά κάνει ο,τι θέλει, και προσέχουν νά μην το δυσαρεστήσουν και νά μην το χτυπήσουν. Είναι παρατηρημένο, πώς άν πειράξουν το στοιχείο ή το σκοτώσουν, θά ελθει μεγάλη συμφορά στο σπίτι ή θάνατος του νοικοκύρη ή της νοικοκυράς ή άλλου κανενός, ή άλλο μεγάλο κακό στήν οικογένεια. Ν.Πολιτη ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Σελ. 250. Τα περισοτερα λεξικα το ετυμολογουν απο το αρχαίο στοιχείον. Μετά απο ολα τα παραπανω το βρίσκω λιγο βιαστικο, αφελές και κυριως ασχετο. Τι κοινο εχει ενα δαιμόνιο με το φιλοσοφικο ορο Στοιχείον, την παραταξη σε γραμμμες κλπ.;

Δείτε

ΠΥΛΕΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ - (Πεντέλη - Στοιχειωμένα σπίτια) (2004 - 2010 ...

https://plus.google.com/.../posts/gsGEih4tXpn
Translate this page
Nov 19, 2016 - ΠΥΛΕΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ - (Πεντέλη - Στοιχειωμένα σπίτια) (2004 - 2010) vid

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.